13.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialDan Șova anunță că se autosuspendă din toate funcțiile din PSD

Dan Șova anunță că se autosuspendă din toate funcțiile din PSD

Senatorul PSD Dan Sova a anunțat, miercuri, după votul din Parlament, că se autosuspendă din toate funcțiile pe care le deține, în acest moment, în cadrul Partidului Social Democrat, conform unui comunicat de presă remis de PSD. În urma evenimentelor din ultimele zile, am luat decizia de a mă autosuspenda din toate funcțiile deținute în cadrul Partidului Social Democrat”, se arată în comunicatul citat.

CITEŞTE ŞI:  Miercurea neagră pentru lupta anticorupție? Parlamentul îl scapă pe Șova și dă unde verde pentru Vâlcov. Reacțiile lui Tăriceanu, PNL și Ambasadei SUA

Dan Șova a precizat că are încredere totală în justiție și speră să-și demonstreze nevinovăția. Am deplină încredere în Justiția din România. Consider că și colegii parlamentari au arătat prin votul de astăzi că un proces se desfășoară în instanță. Justiția nu se efectuează prin arestări, ci prin judecată și deciziile judecătorilor”, mai transmite sursa citată.   

Dan Șova a scăpat, miercuri, de arest, însă în Senat nu a fost întrunit cvorumul. În cazul senatorului au fost înregistrate 79 de voturi “pentru”, 67 “împotrivă”, 5 abţineri.

CITEŞTE ŞI  Şova ţine cu dinţii de scaunul de senator. NU are niciun gând în privinţa demisiei​  

Senatorul a declarat că unul din contractele de asistenţă juridică ale firmei în care era asociat a vizat recuperarea unei creanţe de 48 de milioane de lei a Complextului Turceni de la Electrica, care era reprezentată de societatea de avocatură a Alinei Gorghiu. Colegii mei au reprezentat Turceniul şi au obţinut suma. Electrica a fost reprezentată de societatea de avocatură a doamnei preşedintă Alina Gorghiu. Îmi este foarte greu să cred că Alina Gorghiu nu îşi aminteşte cu precizie că în această tranzacţie între Turceni şi Electrica nu a fost absolut nimic ilegal, din contră, s-a respectat legea de sus până jos”, a spus Şova.

El a ţinut să precizeze că se bucură că în plen se află şi Teodor Atanasiu, fost preşedinte AVAS, care cunoaşte situaţia foarte bine, şi ce eforturi s-au făcut atunci. Mă bucur că doamna Gorghiu a reprezentat Electrica în al treilea litigiu, acolo nu a fost vorba de ilegalitate”, a mai afirmat senatorul PSD.

De asemenea, Șova a precizat că nu se opune justiției și că își va demonstra în fața instanței nevinovăția. Nu o să mă plâng în faţa dumneavoastră de o realitate foarte clară, anume că de când a început acest dosar alerg să-mi demonstrez nevinovăţia, ceea ce nu este firesc şi ştiţi cu toţii foarte bine, trebuie cineva să-ţi demonstreze vinovăţia. Aleg să-mi demonstrez nevinovăţia. Mă supun şi acestui lucru nefiresc. Dar, vă rog, şi o spun cu demnitate, să-mi daţi posibilitatea, prin votul dumneavoastră de astăzi, respingând cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie, să mă pot apăra ca om liber. Şi vă garanteaz că peste câţiva ani, peste doi-trei ani, când vom avea soluţia definitivă în acest dosar, veţi constata că nu aţi greşit“, a adăugat Șova.

Senatorul Dan Şova a declarat că şi-a început această zi grea într-un mod foarte plăcut, la grupul de rugăciune.Este Buna Vestire, vreau în primul rând să fac o urare: Dumnezeu să fie cu fiecare dintre noi şi să se facă aşa cum vrea El. Am fost întotdeauna onorat să vorbesc de la tribună, şi azi, deşi e un moment delicat în privinţa mea, pentru că o cerere pentru reţinere şi arestare, pentru o presupusă faptă de complicitate morală la abuz în serviciu”, a afirmat el.

 

  

Cele mai citite

Iga Swiatek şi Arina Sabalenka se vor duela în finala turneului de la Madrid

La fel ca anul trecut, finala turneului WTA 1000 de la Madrid le va pune față în față pe poloneza Iga Swiatek şi belarusa...

Clienții români ai armatei private a Lukoil

Rușii de la Lukoil desfășoară în România o ”armată privată” mascată sub forma unei companii de protecție și pază, Traun Guard HMS, fostă...

Directorul general Dorin Tudora a mărit salariile doar angajaților PNL

În ultima ședință a Consiliului de Administrație de la Conpet SA Ploiești, de la sfârșitul lunii aprilie 2024, directorul general Dorin Tudora, impus...
Ultima oră
Pe aceeași temă