11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialȘova susține că modificările aduse Legii Educației Naționale aduc multe lucruri bune...

Șova susține că modificările aduse Legii Educației Naționale aduc multe lucruri bune pentru profesori

Ordonanța de urgență prin care Guvernul Ponta a modificat Legea Educației Naționale din 2011 aduce beneficii sistemului de învățământ, măsuri reparatorii pentru profesori, elevi și studenți, susține ex-ministrul Transporturilor, Dan Șova, în prezent purtător de cuvânt al PSD.

"Ea oferă un sprijin elevilor care nu trec examenul de bacalaureat, vizând astfel atingerea de către România a obiectivelor Strategiei Europa 2020, oferă recunoaștere cadrelor didactice cu o vechime în învățământ de peste 25 de ani, cu gradul didactic I, susține învățământul profesional, țintește reducerea abandonului școlar și întărește autonomia universitară. Actul normativ propune o abordare sistemică de modernizare și dezvoltare graduală a sistemului de educație", trasmite Șova, printr-un comunicat de presă.

În opinia purtătorului de cuvânt al PSD, citat de Agerpres, "atât Traian Băsescu, cât și aliații lui din PDL continuă un discurs care face rău educației — acela că trebuie să îi abandonăm total pe cei care nu trec un examen!".

Social-democratul mai spune că una dintre promisiunile pe care a făcut-o PSD atunci când a preluat guvernarea a fost aceea de a face din acest domeniu o prioritate. "Aceasta înseamnă creșterea treptată a finanțării și așa s-a ajuns la reîntregirea salariilor tăiate, la creșterea salariilor pentru profesorii debutanți, la achiziționarea de microbuze școlare, la majorarea burselor pentru olimpici sau la investiții în lucrări de modernizare a școlilor. În același timp, scoaterea educației din zona gri în care a fost aruncată de guvernarea PDL a presupus și măsuri de reparare a unor greșeli majore făcute în trecut, greșeli care își au sursa în Legea educației naționale", subliniază Șova.

Purtătorul de cuvânt al PSD nu a explicat, însă, de ce a fost nevoie ca o lege de o asemenea amploare, precum Legea Educației Naționale, să fie modificată printr-o ordonanță de urgență, ale cărei prevederi nu au fost supuse dezbaterii publice și au putut fi consultate de presă de abia după apariția actului în Monitorul Oficial.

Reamintim că modificările aduse Legii Educației Naționale au fost aspru criticate de unii specialiști, iar singurii care au considerat că Executivul a procedat cum trebuie au fost sindicaliștii.

Citește și: Guvernul a modificat Legea Educației pe gustul grupurilor de interese.

Cele mai citite

Ghidul complet pentru utilizarea responsabilă a camerelor spion

În contextul modern al tehnologiei, camerele spion au devenit un instrument util pentru supravegherea discretă și asigurarea securității personale și a proprietății. Este esențial...

Neuropatie diabetică: Tipuri, simptome și cauze

Neuropatia diabetică este o complicație a diabetului care afectează sistemul nervos. Este o boală progresivă, iar simptomele se agravează în timp. Neuropatia diabetică apare atunci...

Coaliția ar fi decis să meargă cu candidați separați pentru Primăria Capitalei

Coaliţia PSD - PNL a decis să meargă cu candidaturi separate la funcţia de primar general al Capitalei, respectiv Gabriela Firea (PSD) şi Sebastian...
Ultima oră
Pe aceeași temă