15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialSpitalul Marie Curie: Șase copii, în continuare internați. Doi dintre ei vor...

Spitalul Marie Curie: Șase copii, în continuare internați. Doi dintre ei vor fi externați

Șase copii mai rămân internați la Spitalul „Marie Curie”, dintre care trei fac dializă peritoneală, iar un altul se află la secția de Terapie Intensivă. Totodată, un copil va fi externat luni, iar un altul ar putea fi externat marți, a declarat șefa Secției de Nefrologie, Mihaela Bălgrădean.

„Copilul care pleacă astăzi acasă e un băiețel. El e unul dintre copiii care au venit la noi, în 3-4 februarie. Vârsta lui este de 10 luni”, a declarat medicul.

Totodată, în spitalele din judeţul Argeş mai erau internaţi, sâmbătă, 42 de copii cu scaune diareice, cele mai multe cazuri fiind la Spitalul de Pediatrie Piteşti, au anunţat reprezentanţii Instituţiei Prefectului. 

Citește și: Anchetă în cazul bebelușilor din Argeș. Primele concluzii ale Guvernului

O echipă a Corpului de Control al Guvernului a anchetat situația de la Spitalul de Pediatrie al județului Argeș. Documentul referitor la control, elaborat la data de 25 februarie, arată că spitalul din Pitești nu a avut încadrat niciun medic epidemiolog. Pe de altă parte, între ianuarie 2015 și februarie 2016, Spitalul de Pediatrie nu a raportat nicio infecție nosocomială, deși nu a făcut nicio analiză în acest sens.

Corpul de control al primului-ministru a efectuat, în perioada 18-26 februarie 2016, verificări în legătură cu situația copiilor cu afecțiuni grave, transferați de la Spitalul de Pediatrie Pitești la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Maria Sklodowska Curie” din București.

Citește și: UPDATE: Prefectul a dezmințit instituirea stării de alertă în județul Argeș. Cod roșu la Spitalul de Pediatrie Pitești

Potrivit comunicatului emis, vineri seară, de Guvernul României, “concluziile preliminare ale acțiunii de verificare în Argeș arată că există probleme de ordin administrativ, cel puțin la Spitalul de Pediatrie Pitești, care a raportat constant, din ianuarie anul trecut și pană în februarie 2016, că nu există infecții nosocomiale în spital, deși nu s-a efectuat nici o analiză”.

Cele mai citite

Trei avioane F-16 cumpărate din Norvegia au ajuns în România

Trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat, astăzi, la Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" de la...

Anunț de ultimă oră al Federaţiei Germane de Fotbal! Ce se întâmplă cu selecționerul Julian Nagelsmann

Federaţia Germană de Fotbal (DFB) a anunțat că i-a prelungit contractul selecționerului Julian Nagelsmann până în anul 2026. „Este o decizie care vine din suflet....

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eliminată din Conference League! Echipele calificate în semifinalele competiției

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a ratat calificarea în semifinalele Conference League, după ce a fost învinsă de pe teren propriu...
Ultima oră
Pe aceeași temă