12.2 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialStadionul Rapid, un pericol pentru spectatori

Stadionul Rapid, un pericol pentru spectatori

Jandarmii bucureșteni au constatat, în urma controalelor la stadionul rapid, că nu sunt întrunite toate condiţiile de siguranţă a spectatorilor şi a stabilit omologarea provizorie a arenei sportive, cu precizarea că se pot desfăşura jocuri de fotbal doar cu dispunerea suporterilor în cele două tribune ale stadionului. Mai mult, stadionul are o infrastructură deteriorată, la una dintre peluze lipsesc scaune iar cele rămase au sisteme de prindere ruginite, se pot desprinde şi pot crea un pericol pentru spectatori sau oficiali.

”Cu privire la disputarea meciului dintre F.C. RAPID Bucureşti şi C.S. U Craiova de pe stadionul „Valentin Stănescu” Jandarmeria Capitalei face următoarele precizări:

Conform Art. 11 din Legea 4 din 2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi jocurilor sportive cu modificările şi completările ulterioare, înainte de începerea fiecărui sezon competiţional, toate arenele în incinta cărora se desfaşoară competiţii sportive cu grad de risc sunt supuse unei verificări din punctul de vedere al respectării condiţiilor de siguranţă. 

Verificarea se efectuează de o comisie care are în componenţă un reprezentant al direcţiei judeţene pentru sport, un reprezentant al unităţii de jandarmi competente teritorial, un reprezentant al organizatorului competiţiei şi responsabilul de ordine şi siguranţă al organizatorului de joc. 

Cu ocazia desfăşurării activităţilor prevăzute de lege, la nivelul Municipiului Bucureşti, pe stadionul „Valentin Stănescu” comisia a constatat că nu sunt întrunite toate condiţiile de siguranţă a spectatorilor şi a stabilit omologarea provizorie a arenei sportive, cu precizarea că se pot desfăşura jocuri de fotbal doar cu dispunerea suporterilor în cele două tribune ale stadionului”, a transmis Jandarmeria Capitalei.

Stadionul are o infrastructură deteriorată, la una dintre peluze lipsesc scaune iar cele rămase au sisteme de prindere ruginite, se pot desprinde şi pot crea un pericol pentru spectatori sau oficiali.

Totodată au fost constatate şi probleme privind sistemul de supraveghere video şi sistemul de turnichete.

”Jandarmeria Capitalei va pune întotdeauna siguranţa spectatorilor pe primul loc şi va lua toate măsurile necesare pentru atingerea acestui obiectiv”, a transmis inspectoratul de Jandarmerie București.

Cele mai citite

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...
Ultima oră
Pe aceeași temă