11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialFOTO+VIDEO. A doua alarmă falsă în București,într-o singură zi. Circulația la metrou...

FOTO+VIDEO. A doua alarmă falsă în București,într-o singură zi. Circulația la metrou a fost reluată, după aproape o oră, după ce într-un vagon fusese găsit un colet suspect. Era vorba despre niște sucuri și un sandviș

UPDATE 20.10: Circulația a fost reluată la metrou, anunță Digi 24. În sacoșă, ar fi fost găsită sticle cu suc și un sandviș, pe care cineva le-ar fi uitat în metrou, au declarat reprezentanţi ai Inspectoratului General al Poliţiei Române, pentru Mediafax.

Totodată, IGPR a mai precizat că decizia de evacuare a populaţiei aflate în staţiile de metrou Izvor şi Unirii 1 a aparţinut Metrorex. 


 Directorul general al Metrorex, Marin Aldea, a declarat, pentru agenția Mediafax, că ”a fost evacuat trenul, au fost evacuaţi călătorii. Metroul a fost adus în staţia Unirii şi tras pe linia trei. S-a intrat pe procedura de evacuare a metroului, s-a evacuat şi Piaţa Unirii. Am anunţat ISU şi Poliţia şi s-a intrat pe procedură. În jurul orei 19.25 am aflat de această situaţie”.

Reprezentanţi ai Poliţiei Capitalei au declarat că în zonă a fost trimis serviciul pirotehnic şi că, la momentul transmiterii ştirii, circulaţia metrourilor este oprită între staţiile Eroilor şi Timpuri Noi.


19,50: Stațiile de metrou Eroilor și Timpuri Noi au fost și ele evacuate, susțin martori oculari, după ce inițial fusese evacuată stația Izvor.


Stația de metrou Izvor din București a fost evacuată, vineri seară, după ce într-un vagon de metrou s-a găsit un pachet suspect, informează Digi 24.

Incidentul s-a produs în jurul orei 19,30. Circulația trenurilor de metrou între stațiile Piața Unirii și Eroilor este oprită pe ambele sensuri.

Alarma s-ar fi declanșat după ce un călător a sunat la 112, anunțând că a văzut un colet suspect într-un vagon care se afla, la acel moment, în stația Piața Romană. Trenul respectiv a fost, imediat după aceea, scos din circulație.

Prin difuzoare, călătorii din stațiile de metrou sunt informați, în acest moment, că metroul are o “problemă tehnică”.

Persoanele din exterior care vor să coboare în stația de metrou Izvor sunt oprite de poliție, fără a li se spune care este motivul. Un polițist a anunțat prin stația radio că un suspect ar fi fost reținut în stația Piața Unirii.

Citește și: Glumă proastă. Un adolescent a sunat la Poliție să anunțe că la Spitalul Militar din Capitală se află o bombă. Ce riscă cei care sună abuziv la 112

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă