20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialStavarache: Daca Basescu devine presedinte, optiunea PNL va fi formarea unui Guvern...

Stavarache: Daca Basescu devine presedinte, optiunea PNL va fi formarea unui Guvern cu PDL

Vicepresedintele PNL Romeo Stavarache a declarat, marti, pentru Mediafax, ca liberalii pot lua in calul si varianta unui Guvern cu PSD si premier liberal, dar ca acest lucru va fi foarte greu de facut daca Geoana nu devine seful statului, in acest caz, in opinia sa, prima optiune a PNL va fi PDL.

"Putem lua in calcul si varianta unui Guvern cu PSD majoritar si cu un premier liberal, dar acest lucru va fi foarte greu de facut daca Mircea Geoana nu va fi presedintele Romaniei", a sustinut Stavarache, intrebat cum comenteaza oferta lui Mircea Geoana privind desemnarea premierului de catre liberali.

Liderul PNL a subliniat, in schimb, ca, daca va fi validat Basescu, in opinia sa prima optiune a liberalilor va fi un Guvern cu PDL.

"Faptul ca Traian Basescu dupa ce va fi validat poate numi premierul, din punctul meu de vedere, este posibil ca pentru a debloca situatia de criza prima optiune a PNL sa fie formarea unui Guvern cu PDL. Daca va fi si cu un premier liberal, atunci garantia este 100%", a spus Stavarache.

Liberalul a mai spus, insa, ca e clar ca Romania trebuie guvernata si ca orice majoritate se va construi trebuie sa aiba la baza scoaterea Romaniei din criza.

"Si atunci am discutat aceasta formula cu PSD si, daca va fi majoritate constituita cu PDL, noi reafirmam acelasi lucru: un program liberal de dreapta si principiile liberale. Plecand de la aceste doua lucruri. putem construi un guvern care sa scoata tara din criza", a mai spus Romeo Stavarache.

Cele mai citite

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Guvernul a decis ca valabilitatea cardurilor de energie să fie prelungită până pe 31 mai, cu încă două luni față de termenul inițial. Aceasta...

Copilul tău și-a pierdut pofta de mâncare? Iată ce trebuie să faci!

Lipsa de apetit la copii reprezintă o problemă comună, care adesea îngrijorează părinții. Este esențială o abordare atentă și informată pentru a identifica cauzele...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă