19.1 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialSteaua a scapat de depunctare, iar Becali va avea voie pe stadioane

Steaua a scapat de depunctare, iar Becali va avea voie pe stadioane

Finantatorul echipei de fotbal Steaua Bucuresti, Gigi Becali, a declarat, joi, ca memoriul gruparii pe care o conduce a fost admis de Curtea de Arbitraj pentru Fotbal, care a anulat deciziile luate de Comisia de Disciplina prin care "ros-albastrii" erau penalizati cu sapte puncte, transmite Mediafax.

"A fost admis recursul Stelei, se anulueaza decizia Comisiei de Disciplina si a celei de Apel, Steaua este absolvita de orice vina. Se anuleaza depunctarea Stelei si a lui U Cluj, se anuleaza decizia ca Gigi Becali este interzis doi ani pe stadioane, ramanand cu suspendare de sase luni, timp in care nu are voie sa intre la vestiare, sa-si reprezinte clubul. De asemena Petre Marin este absolvit de suspendare", a spus Gigi Becali, care nu a mentionat nimic de suspendarea jucatorului clujean Gigel Coman.

 

Decizia Curtii de Arbitraj pentru fotbal nu schimba in niciun fel ierarhia finala din Liga 1, Steaua ramanand pe locul doi, cu 74 de puncte acumulate – la unul in spatele campioanei CFR Cluj, si in tururile preliminarii ale Champions League.

"Comisiile de Apel si de Disciplina au fost comandate de Mircea Sandu. La CAF nu a mai avut putere sa dicteze, iar in plus de asta nici nu a fost in tara. Probabil ca saptamana viitoare ii va da afara pe cei care au luat aceasta decizie de a ne ridica depunctarea. Voi convoca in cel mai scurt timp o Adunare Generala Extraordinara in care voi incerca, pentru ultima data, sa fac curatenie in fotbalul romanesc", a declarat Gigi Becali intr-o interventie la Realitatea TV.

 

Pe 4 iunie a.c., Comisia de Disciplina a FRF a sanctionat echipa Steaua cu sapte puncte de penalizare in urma scandalului "Valiza", iar patronului Stelei, Gigi Becali, si presedintelui de la Universitatea Cluj, Anton Dobos, li s-a interzis orice activitate legata de fotbal si accesul pe orice stadion din Romania pentru doi ani, la care se adauga cate o amenda de 200.000 de lei pentru fiecare.

Formatia Universitatea Cluj a fost de asemenea penalizata cu sase puncte. Implicati in scandal, fotbalistii Gigel Coman si Petre Marin au fost suspendati si ei cate sase luni si au primit fiecare cate o amenda in valoare de 180.000 de lei.

Pe 23 iunie, Comisia de Apel a mentinut decizia dictata de Comisia de Disciplina.
Curtea de Arbitraj pentru Fotbal (CAF) este ultima instanta sportiva din tara, iar verdictul sau este unul definitiv.

Cele mai citite

Dacă mai avea antrenori dinamoviști la încă 12 echipe, trupa din Ștefan cel Mare era campioană

Ilustrație: Marian Avramescu Formația Fotbal Club Dinamo București 1948 a scăpat de retrogradarea directă din Superliga României și, acum, e aproape să câștige și...

Rusia începe un exercițiu cu arme nucleare tactice

Forțele ruse au început prima etapă a exercițiilor care implică „antrenamente practice în pregătirea și utilizarea armelor nucleare non-strategice”, a anunțat marți Ministerul Apărării,...

INCREDIBIL. 35.000.000 de euro un kilometru de autostradă București-Brașov

La propunerea ministrului Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, Guvernul a adoptat recent o investiție exorbitantă pentru „ciotul” de 5,18 km ai tronsonului Cristian-Codlea...
Ultima oră
Pe aceeași temă