14.6 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE. Stelian Tănase: Oameni din anturajul lui Ponta au făcut presiuni politice...

UPDATE. Stelian Tănase: Oameni din anturajul lui Ponta au făcut presiuni politice asupra mea. După campanie mă voi retrage dacă nu sunt lăsat să-mi duc proiectul la capăt

UPDATE 14:27  Stelian Tănase: "Pe durata campaniei voi rămâne aici, pentru a asigura această echidistanţă, pentru că, dacă aş pleca acum, s-ar crea un dezechilibru. Ar fi prea din scurt şi evident soluţia ar fi că ar fi încasat postul de unul din partide. Nu cred că e un secret. Cine are majoritatea în Consiliul de Administraţie numeşte directorul, or acest lucru nu pot să-l fac dacă spun că trebuie să asigur echidistanţa şi neutralitatea politică a acestei instituţii. După campanie discutăm, pentru că am un proiect pe care aş vrea să îl duc la capăt, dar în situaţia în care nu pot să o fac – exact cum au spus câţiva deputaţi – evident că mă voi retrage."

UPDATE 14:27  Stelian Tănase: "Traian Băsescu şi Victor Ponta n-au făcut presiuni asupra mea. Eu am vorbit despre anturaje de oameni care sunt la nivelul puterii la înalt nivel, la nivelul Guvernului sau în zona conducerii partidelor respective, în staff-urile de campanie. Am spus lucrul ăsta. Eu nu ştiu de ce şi domnul Ponta s-a sesizat în mod inexact, pentru că nu el a fost ţinta dezvăluirilor mele. Dar în anturajul lui sunt oameni care ar trebui să nu mai facă parte din anturaj. Aşa cum am spus într-un text, săptămâna trecută, pe blog, anturajele fac adesea mai mult rău liderilor politici decât adversarii politici"

_ _ _

Preşedintele-director general al SRTv, Stelian Tănase,  a declarat, miercuri, că asupra sa s-au făcut presiuni politice şi a precizat că fostul reprezentant al Guvernului în CA al TVR i-a cerut să îi scoată din grila Televiziunii Române pe Sorin Avram şi Cornel Nistorescu, informează Mediafax.

Stelian Tănase este audiat, miercuri, în Comisia de Cultură a Camerei Deputaţilor, în contextul în care afirmaţiile recente ale acestuia "au ridicat anumite semne de întrebare asupra a ceea ce se întâmplă în instituţia pe care o conduce", după cum a declarat la începutul audierilor Gigel Ştirbu, preşedintele Comisiei.

În acest context, Stelian Tănase a spus că s-au făcut presiuni politice asupra sa, însă acestea au încetat după ce le-a dezvăluit public. "Până am dat interviul (un interviu acordat gandul.info, n.r.), au fost presiuni politice asupra mea. De atunci, nu", a spus Stelian Tănase, răspunzând la o întrebare adresată de deputatul PPDD Liliana Mincă.

De asemenea, Stelian Tănase a primit telefoane prin care i s-a cerut să scoată din grilă anumiţi jurnalişti. "Mi s-a cerut să-l scot pe Sorin Avram şi pe Cornel Nistorescu, în mod direct, cu nume şi prenume. Am refuzat, mi s-a părut că s-a ajuns prea departe (…) În momentul în care mi s-a cerut de către domnul Cornel Calotă să iau aceste măsuri, am decis să ies public şi să spun", a declarat Stelian Tănase.

Stelian Tănase a adăugat că Televiziunea Română este "la cheremul politicienilor". "Politicienii au fost implicaţi în foarte multe acţiuni nefaste în sarabanda asta de directori care vin şi pleacă ( …) în schimbarea grilelor (…) TVR nu are o strategie de programe, aşa cum spune legea. Nici nu ar putea să aibă câtă vreme este la cheremul unor politicieni, care sunt foarte imaginativi", a mai spus Tănase.

Cele mai citite

SUA avertizează Raiffeisen Bank că îi taie accesul la sistemul financiar american din cauza legăturilor cu Rusia

Grupul bancar austriac Raiffeisen Bank International a fost avertizat, în scris, de Trezoreria SUA că accesul său la sistemul financiar american ar putea fi...

Ajutorul pentru Ucraina produce divergențe între România și SUA. Președintele Iohannis ar ceda un sistem Patriot dar vrea ceva “în schimb”

Președintele României, șeful Senatului, șeful Guvernului și ministrul Apărării au opinii divergente cu privire la cererea formulată de Statele Unite ca România să cedeze...
Ultima oră
Pe aceeași temă