9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialStemogramele DNA din dosarul Cosma-Alexe arată cum era împărțită prada

Stemogramele DNA din dosarul Cosma-Alexe arată cum era împărțită prada

Procurorii DNA susțin că Mircea Cosma – șeful CJ Prahova, Vlad Cosma – parlamentar și fiul acestuia, organizația locală a PSD și alți inculpați ar fi beneficiat de banii negri rezultați din trucarea licitațiilor cu bani publici de la Consiliul Județean Prahova. Hotnews a publicat stenogramele care apar în referatul DNA și care prezintă convorbirea dintre interlopul Răzvan Alexe și Adrian Alixandrescu, funcționar în CJ Prahova. Din stenograme rezultă că Alexe susține că un anume Ghiță a "țipat" să fie trimise mașini de deszăpezire într-o localitate afectată de ninsori.

Vă prezentăm transcriptul convorbirii, așa cum apare în referatul DNA, preluat de Hotnews:

În ziua de 09.12.2012, la ora 09:52:58, inculpatul ALEXE RĂZVAN este contactat de inculpatul ALIXANDRESCU DANIEL ADRIAN, cu care poartă următorul dialog relevant pentru cauză:

ALEXE RĂZVAN – Sunteţi în comandament cu deszăpezirea?
ALIXANDRESCU DANIEL ADRIAN – Sunt la servici, da.
A.R. – Auziţi, n-aveţi cumva pe… harta care mi-aţi dat-o mie cu deszăpezirea n-o aveţi cumva în sistem electronic să mi-o trimiteţi şi mie pe mail?
A.D.A.– Nu, nu am sistem electronic.
A.R. – N-o avem, nu? Nici eu n-am scanat-o… m-am ţinut…
A.D.A.– Nu, n-o am şi…
A.R. – Dar daţi-i un telefon lui REBELIS, ţipă GHIŢĂ, la Ştefeşti-Bertea e nenorocire! Am trimis eu două maşini d-ale lui CONI acolo.
A.D.A.– Am înţeles. Nu le mai trimiteţi că le încurcaţi! Staţi puţin să…
A.R. – Nu e problemă! Ascultaţi-mă ce vă spun eu!
A.D.A.– Ascultaţi-mă, că am vorbit cu preşedintele (n.a. Cosma Mircea) şi am dispus ca DUMITRU de pe sectorul 3 să meargă pe sectorul 5. Lăsaţi-i, nu-i mai încurcaţi, că-i zăpăciţi de cap după aceea!
A.R. – Păi, merge pe sectorul 5, ăsta e pe sectorul 6.
A.D.A.– Ştiu, dar REBELIS are maşinile acolo.
A.R. – Păi, dacă mi-a dat telefon GHIŢĂ mie, personal, să zic chestia asta, ce vrei să fac acuma, să-i zic lu’ ăla nu-ţi trimit?
A.D.A.– Eu v-am spus ce a zis preşedintele.
A.R. – Deci eu am un eşalon, separat, de 5 maşini, cu greder, cu absolut tot, care nu intră la deszăpezire. Ăla e de rezervă, înţelegi tu? Şi în clipa în care e nevoie undeva, acţionăm cu câte o maşină două acolo.
A.D.A.– Bine, bine, domnu’… Am înţeles.
A.R. – Da?
A.D.A.– Bine.

Cum erau împărțită prada

Procurorii DNA susțin în referat că Razvan Alexe și-a recunoscut faptele, după ce inițial le negase.

Anchetatorii arată că banii obținuti din trucarea licitațiilor se împărțeau astfel:

– 10% pentru președintele autorității publice județene – inculpatul Cosma Mircea și pentru formațiunea politică pe care acesta o reprezenta (PSD)

– sume fixe – de regulă 10.000 lei de lucrare pentru sprijinul acordat de inculpatul Alixandrescu Daniel Adrian – potrivit prerogativelor funcției sale

– 1/3 din câștig care se imparțea în mod egal între inculpații Alexe Razvan și Cosma Vlad Alexandru – traficanții de influență.

Martorii din dosar au declarat ca banii obținuți din trucarea licitațiilor erau ridicați cash din bancă și adusi în sacoșe în biroul lui Răzvan Alexe, unde erau împărțiți frățește.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă