12.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialStilista Adina Buzatu a fost pusă sub control judiciar pe cauțiune, într-un...

Stilista Adina Buzatu a fost pusă sub control judiciar pe cauțiune, într-un dosar de evaziune fiscală, cu prejudiciu de aproximativ 38 de milioane de lei

UPDATE Adina Buzatu, sub control judiciar pe cauțiune (surse)

Stilista Adina Buzatu a fost pusă sub control judiciar pe cauțiune, după mai multe ore de audieri la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești, ca urmare a unor percheziții care au loc, joi, în București și alte patru județe, potrivit unor surse apropiate anchetei, informează Agerpres.

Potrivit surselor citate, cauțiunea în cazul Adinei Buzatu a fost stabilită la 300.000 lei. Măsura controlului judiciar pe cauțiune ar fi fost dispusă și față de alte persoane puse sub acuzare în acest dosar, au mai precizat sursele citate.

Polițiștii de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție (IJP) Prahova, împreună cu procurori ai PCA Ploiești, au efectuat, joi, percheziții în municipiul București și în trei județe într-un dosar de evaziune fiscală și spălare de bani.

Potrivit unor comunicate emise de IPJ Prahova și PCA Ploiești, 34 de percheziții au avut loc în acest dosar la domiciliile unor persoane și sediile unor societăți comerciale din municipiul București și din județele Prahova, Ilfov, Suceava, Iași, acțiunea vizând un grup infracțional specializat în săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare a banilor.

Anchetatorii au precizat că, în perioada 2012-2014, persoanele bănuite ar fi creat un circuit fiscal fictiv, în vederea reducerii bazei de impozitare a sumelor datorate bugetului de stat. Astfel, administratorii unui număr de 20 de societăți comerciale ar fi înregistrat în evidențele contabile cheltuieli care nu au la bază operațiuni reale având ca drept scop sustragerea de la plata taxelor și impozitelor. Concret, prin intermediul acestor firme ar fi fost efectuate operațiuni bancare (retrageri de numerar) pentru acte comerciale care nu ar fi avut loc în realitate.

„În baza facturilor emise de societățile <<fantomă>> controlate de suspecți, s-a creat un prejudiciu bugetului de stat în valoare de aproximativ 37.950.712 lei, constând în impozit pe profit neconstituit și taxă pe valoare adăugată dedusă în mod nelegal. De asemenea, sumele de bani care au făcut obiectul acestui circuit financiar fictiv și care constituie produsul infracțiunii de spălare a banilor sunt în valoare de 117.746.750 lei”, preciza, joi, IGPR.

De la adresele vizate în cadrul perchezițiilor, polițiștii au ridicat documente contabile și bancare, precum și unități informatice.

 

Cele mai citite

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Firea trebuie să se retragă din cursa pentru europarlamentare dacă va candida la Primărie, susține AUR

Partidul AUR consideră că Gabriela Firea trebuie să renunțe la candidatura pentru un post de europarlamentar dacă dorește să candideze la Primăria Capitalei. Acest punct...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă