13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialStrazile Timisoarei inundate azi, pentru cateva ore, de 5.000 de biciclisti

Strazile Timisoarei inundate azi, pentru cateva ore, de 5.000 de biciclisti

O actiune de amploare care promoveaza mersul pe bicicleta s-a desfasurat azi in Timisoara, 5.000 de oameni participand la eveniment, dupa cum relateaza Mediafax. Ei au mers pe un traseu de zece kilometri, prin oras, sub sloganul "verde pentru biciclete".

 

 

Organizatorii turului ciclist de la Timişoara au declarat că peste 5.000 de biciclişti ”au răspuns prezent” şi au participat la prima pedalare de primăvară pe străzile oraşului.

”Ne bucurăm foarte mult că suntem peste 5.000 de timişoreni care pedalăm astăzi (duminică – n.r.) şi, de asemenea, ne bucură că acest lucru înseamnă că timişorenii merg din ce în ce mai mult pe biciclete. Înainte de start am distribuit pliante, dar şi baloane participanţilor”, a declarat Romina Faur, coordonatorul organizaţiei ”Verde pentru biciclete”.

Înainte de a porni la drum, mai mulţi instructori de fitness au făcut exerciţii pentru ca bicicliştii să se încălzească pentru turul ciclist. De asemenea, au avut loc şi demonstraţii de yoga.

Bicicliştii au parcurs aproximativ zece kilometri prin Timişoara, pe traseul Calea Circumvalaţiunii – Calea Aradului – Strada Amurgului – Strada Divizia 9 Cavalerie – Strada Aristide Demetriade – Strada Eric Baader – Strada Înfrăţirii – Bulevardul Take Ionescu – Strada Martin Luther – Bulevardul I.C Brătianu – Strada Michelangelo – Bulevardul Vasile Pârvan – Splaiul Tudor Vladimirescu – Splaiul Nicolae Titulescu – Strada Jiul – Bulevardul Republicii – Piaţa Victoriei.

La finalul turului ciclist, partenerii evenimentului au oferit premii pentru susţinerea unui stil de viaţă sănătos. Printre premiile oferite s-au numărat abonamente la fitness, consultaţii medicale gratuite, precum şi cursuri de dans.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Timişoara, în municipiu sunt construite aproximativ 70 de kilometri de piste pentru biciclete.

 

 

Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă