10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialStudenții vor merge gratuit cu trenul, de la 1 februarie. Ministerul Transporturilor:...

Studenții vor merge gratuit cu trenul, de la 1 februarie. Ministerul Transporturilor: Gratuitatea se va aplica inclusiv pe perioada vacanțelor universitare

Călătoriile cu trenul vor fi gratuite pentru studenți, de la 1 februarie, după ce, săptămâna trecută, Guvernul a aprobat o ordonanță de urgență care prevede că studenții înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență, în instituțiile de învățământ superior acreditate, beneficiază de gratuitate la transport intern feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a.

 

„Gratuitatea pentru studenți la trenuri intră în vigoare de la 1 februarie 2017. Călătoriile pe tren pentru studenți sunt gratuite începând cu 1 februarie", a declarat, săptămâna trecută, ministrul Educației Pavel Năstase.

ÎMinisterului Transporturilor precizează, într-un comunicat de presă, că de gratuitate vor beneficia studenții de la unități de învățământ de stat sau private; înscriși la programe de studii de la toate cele trei cicluri: licență, masterat, doctorat, indiferent de forma de finanțare a studiilor (buget/taxă), indiferent de vârstă și naționalitate.

Numărul călătoriilor va fi nelimitat, inclusiv pe perioada vacanțelor universitare, indiferent de operatorul feroviar.

„CFR Călători va facilita rezervarea biletelor gratuite atât la ghișee, automate, cât și online. În perioada următoare, compania va implementa un sistem online de înregistrare a studenților eligibili pentru aceste biletele gratuite”, a mai precizat MT.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă