4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO. Studiu internațional: România este a zecea putere militară din interiorul NATO

VIDEO. Studiu internațional: România este a zecea putere militară din interiorul NATO

Armata Română este a zecea forță militară din interiorul NATO, la începutul anului 2017, anunță un studiu internațional publicat de site-ul VSB Defense.

Potrivit acestui clasament, Armata Română numără 74.000 de militari, ceea ce reprezintă o estimare apropiată de efectivul anunțat oficial de Ministerul român al Apărării.

Imaginile referitoare la România sunt de la trupele din Afganistan și de la o paradă dedicată Zilei Naționale, dar și de la un exercițiu militar la care a asistat fostul șef al Statului Major General, amiralul Gheorghe Marin.

NATO are în acest moment 28 de state membre.

În studiul prezentat pe Internet, pe locul 9, înaintea României, este plasată Polonia, cu 120.000 de militari, iar pe locul 8 apare Spania, cu un efectiv de 123.000 de oameni.

Poziția a șaptea în NATO este atribuită Italiei, cu 180.000 de militari, iar pe locul șase este plasată Grecia, cu 182.000 de militari (este de precizat că acest studiu nu ia în calcul armamentul, ci doar efectivele numerice). Locul 5 este atribuit armatei Germaniei.

Locurile 4, 3 și 2 sunt atribuite, în această ordine, Marii Britanii, Franței și Turciei – aceasta având 663.000 de oameni sub arme.

Pe primul loc în NATO este plasată, conform așteptărilor, armata SUA. Efectivul indicat pentru această țară este de 1.459.000 de militari.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...
Ultima oră
Pe aceeași temă