9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialSUA încep dislocarea armamentului greu în estul Europei. TANCURI, tunuri şi infanterie...

SUA încep dislocarea armamentului greu în estul Europei. TANCURI, tunuri şi infanterie marină în România şi Bulgaria

Oficialii Statelor Unite au început să dezvăluie ce contingente militare vor disloca în estul Europei, în cadrul măsurilor de reasigurare pe Flancul Estic al NATO.

În Bulgaria, SUA vor trimite 155 de militari din Infanteria Marină, cu patru tancuri M1 Abrams, şase maşini uşor blindate şi trei piese de artilerie tip howitzer.

Infanteriştii marini americani se vor roti în Bulgaria în serii de câte şase luni. Perioada totală de staţionare a lor în Bulgaria va fi de 18 luni, începând din septembrie 2015.

Citeşte şi: NATO trimite armament greu în estul Europei. Rusia aduce TANCURI, TUNURI, RACHETE şi AVIAŢIE la frontieră

Anunţul referitor la Bulgaria a fost lansat de generalul de brigadă Norman Cooling, comandant adjunct al Infanteriei Marine a SUA din Europa şi Africa.

Militarii şi armamentul american din Bulgaria vor staţiona în zona poligonului Novo Selo şi vor face parte din Operaţiunea Black Sea Rotational Force (BSRF), desfăşurată de SUA.

Tot din BSRF fac parte şi trupele americane staţionate în România, la Mihail Kogălniceanu. Şi acestea urmează a fi suplimentate. Generalul Norman Cooling a precizat că infanteriştii marini ai SUA se vor antrena , pe parcursul a 18 luni, împreună cu militari din Bulgaria, din România şi din alte ţări est – europene. Şi în România, infanteriştii marini americani se vor roti din şase în şase luni.

Generalul american nu a precizat ce tip sau de cantităţi de armament greu vor fi aduse de SUA în România.

Citeşte şi: Toate comandamentele NATO din estul Europei vor fi operaţionale până la sfârşitul anului 2015

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

România poate rămâne fără Noaptea Europeană a Muzeelor întrucât nu s-au rezolvat revendicările angajaților din Cultură

Federația Națională a Sindicatelor din Cultură și Presă CULTURMEDIA anunță că membrii săi nu vor participa la evenimentul intitulat "Noaptea Europeană a Muzeelor", în...
00:04:58

În fața înaintării Rusiei, soldații ucraineni sapă pe frontul de est

Aproape de orașul estic Avdiivka, capturat recent de Rusia după o luptă aprigă de luni de zile, un regiment de sapatori ucraineni se apucă...

SUA sunt gata să ofere un pachet de ajutor militar de 1 miliard de dolari pentru Ucraina

Statele Unite(SUA) pregătesc un pachet de ajutor militar de 1 miliard de dolari pentru Ucraina, primul care va proveni din proiectul de lege Ucraina-Israel,...
Ultima oră
Pe aceeași temă