12.7 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSpecialSubprefect, la 29 de ani. Alexandru Ceciu, fost funcționar în Primăria Alexandria,...

Subprefect, la 29 de ani. Alexandru Ceciu, fost funcționar în Primăria Alexandria, numit subprefect deTeleorman

Alexandiu Ceciu (29 de ani) a fost învestit, duminică, în funcția de subprefect de Teleroman, în prezența vicepremierilor Liviu Dragnea și Gabriel Oprea. Decizia numirii lui Ceciu a fost decisă în ședința de Guvern din 4 iunie. 

Noul subprefect de Teleroman, Alexandru Ceciu, era, până săptămâna trecută, angajat al Primăriei Alexandria pe post de inspector la Serviciul Cancelarie, în cadrul aparatului de specialitate al primarului.  

Funcția pe care a fost învestit noul subprefect era vacantă de câteva luni și, conform unor surse din cadrul administrației publice locale din Alexandiria, chiar vicepremierul Liviu Dragnea ar fi fost cel care l-ar fi găsit pe Ceciu potrivit pentru acest post, la recomandarea primarului Victor Drăguşin, căruia Ceciu i-a fost subaltern. 

Alexandru Ceciu a absolvit în 2008 cursurile Facultăţii de Administraţie Publică din cadrul SNSPA. Din 2007 până în 2009 a lucrat ca inspector în cadrul Primăriei Sectorului 5 din Bucureşti. Din 2009 este angajat al Primăriei Alexandria, iar din 2011 conduce şi sindicatul din unitate. Noul subprefect de Teleorman este şi arbitru în cadrul AJF Teleorman.

Reprezentanții Guvernului prezenți la învestire sunt de părere că Ceciu este suficient de experimentat pentru a fi subprefect de Teleorman. ”Viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea a subliniat importanța ocupării funcțiilor publice de către profesioniști, menționând în acest sens experiența profesională semnificativă în domeniul administrației publice a domnului  Alexandru Răzvan Ceciu”, arată MAI într-un comunicat de presă. 

Cele mai citite

Guvernul n-are bani pentru Memorialul rezistenței anticomuniste

Guvernul României subvenționează cu un miliard de lei canalele de streaming Netflix și Disney – adică 200 milioane de euro – dar nu are...

IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, trimis în judecată de DNA pentru cumpărare de influență

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă, potrivit agerpres.ro. ''Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale...

Ziua Europei: Arcul de Triumf va fi iluminat în albastru

Arcul de Triumf va fi iluminat joi, de Ziua Europei, în albastru, a anunțat Primăria Capitalei. Alte manifestări dedicate Zilei Europa vor avea loc...
Ultima oră
Pe aceeași temă