10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialSuceava: Inspectorul șef al Direcției Antifraudă Fiscală, trimis în judecată pentru delapidare

Suceava: Inspectorul șef al Direcției Antifraudă Fiscală, trimis în judecată pentru delapidare

Procurorii DNA a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, pentru inspectorul șef al Direcției Regionale Antifraudă Fiscală Suceava, Ionut Daniel Vartic, întrucât este acuzat de complicitate la delapidare, respectiv de folosire a unor informații nedestinate publicității, informează un comunicat remis de DNA.

”În zilele de 15 mai, 17 iunie şi 5 decembrie 2014, inculpatul Vartic Ionuţ Daniel, în calitate de inspector şef antifraudă în cadrul Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală Suceava – Serviciul Control nr. 5, a transmis inculpatului Ciuchea Corneliu, în vederea transmiterii mai departe, informaţii ce nu erau destinate publicităţii, pe care le obţinuse în virtutea funcţiei sale, devoalând controale inopinate ce urmau să fie efectuate la diverşi agenţi economici de către inspectori antifraudă”, se arată în comunicatul citat.

În același dosar, a fost trimis în judecată, în stare de arest la domiciliu, și administratorul unei societăți comerciale, Corneliu Ciuchea, pentru complicitate la infracțiunea de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații(3 infracțiuni) și trafic de influență.

”În perioada martie – noiembrie 2014, inculpatul Ciuchea Corneliu a pretins şi a primit de la inculpata Botuşanu Lucica suma totală de 90.000 lei, în tranşe lunare de câte 10.000 lei, lăsând-o să creadă că, prin influenţa pe care o are asupra unui funcţionar public neidentificat numit „Doctorul”, ar putea determina protejarea firmei acesteia din urmă în ceea ce priveşte controalele fiscale”, susțin anchetatorii.

Anchetatorii mai cer și cercetarea în  stare de libertate pentru administratorul al unei societăți comerciale,  Lucica Botușanu, pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă, precum și pentru administratorul al unei societăți comerciale, Filuță Cerlincă, pentru delapidare.

În cauză, procurorii au dispus măsura sechestrului asigurator asupra mai multor sume de bani ce aparțin inculpaților Vartic Ionuţ Daniel, Ciuchea Corneliu și Cerlincă Filuţă.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Suceava cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...
Ultima oră
Pe aceeași temă