14.7 C
București
miercuri, 29 mai 2024
AcasăSpecialSuceava: Percheziţii DNA la o primărie şi la o asociaţie a crescătorilor...

Suceava: Percheziţii DNA la o primărie şi la o asociaţie a crescătorilor de animale

Sediul Primăriei localității Udeşti, o asociaţie a crescătorilor de animale, şi locuinţele a două persoane sunt percheziționate de procurorii DNA într-un dosar privind fraudarea fondurilor obţinute prin APIA, dar şi pentru influenţarea declaraţiilor şi şantaj, transmite Mediafax.

Potrivit unui comunicat DNA, procurorii anticorupţie suceveni fac cercetări într-o cauză penală care vizează suspiciuni privind ”săvârşirea unor infracţiuni îndreptate împotriva intereselor financiare al Uniunii Europene, comise în perioada 2011-2014, dar şi infracţiuni împotriva înfăptuirii justiţiei, comise în perioada octombrie – noiembrie 2014”.

În acest dosar, joi dimineaţă au loc percheziţii la sediile a două instituții publice și la locuințele a două persoane din localitatea suceveană Udeşti.

Conform unor surse judiciare, perchezițiile se desfășoară la sediile Primăriei Udeşti şi Asociaţiei crescătorilor de animale "Oadici" și la locuințele a două persoane suspectate că au obţinut fraudulos subvenţii APIA, dar şi că pe parcursul cercetărilor privind aceste fraude au încercat influenţarea declaraţiilor unor persoane, prin şantaj.

Cele mai citite

Râmnicu Sărat sub asediul delapidărilor și neregulilor cu fonduri europene

Râmnicu Sărat, un oraș considerat până de curând un model de colaborare între autoritățile locale și organizațiile nonguvernamentale, se confruntă acum cu un...

Mutarea cu care Ciolacu a căștigat bătălia pentru creșterea salariului minim

Salariul minim se majorează de la 1 iulie cu 400 de lei, așa cum PSD a anunțat în urmă cu câteva luni. Decizia a...

Numărul angajaţilor care se întorc la birou este în continuă creştere (analiză)

Numărul angajaţilor care se întorc la birou este în continuă creştere, biroul fiind acum perceput nu doar ca un centru de cost, ci mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă