9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialSucevenii s-au RUGAT pentru ploaie. Cum s-a desfășurat procesiunea la care au...

Sucevenii s-au RUGAT pentru ploaie. Cum s-a desfășurat procesiunea la care au participat 1.000 de credincioși

Sucevenii s-au rugat, duminică seara, pentru ploaie. Astfel, peste 1.000 de credincioși au participat la o procesiunea condusă de 80 de preoți, pe străzile Sucevei și au cerut, prin rugăciune, ca Dumnezeu ”să facă cerul ca să ploaie, iar pământul să rodească, să nu mai fie secetă”, potrivit suceavanews.ro.

Înalt Prea Sfințitul Pimen, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a condus procesiunea. Arhiepsicopia Sucevei și Rădăuților a decis ca racla cu moștele Sf. Ioan cel Nou să fie scoasă din biserica mănăstirii pe străzile Sucevei într-o procesiune. Racla a fost purtată pe brațe de preoți, iar în fruntea cortegiului s-a aflat IPS Pimen.

Citește și: Cât ne costă seceta de anul acesta

Preoții de la bisericile din Protopopiatul I și II din Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților împreună cu monahi de la Mănăstirea Sf Ioan cel Nou de la Suceava au ascultat mesajul venit din partea IPS Pimen pentru a organiza și participa la această slujbă specială, considerată ultima speranță la vreme de secetă.

Pe lângă racla cu sfintele moaște au mai fost scoase Icoana Maicii Domnului făcătoare de minuni, icoana cu Mântuitorul Isus Hristos și Icoana Sf Ioan.

După ce racla a fost scoasă, credincioșii au citit Acatistul „Sf Ioan cel Nou” și o rugăciune special pentru ploaie. Totodată, a fost citită rugăciunea pentru iertarea tuturor păcatelor, rânduiala la vreme de secetă, slujba agheasmei mici. 

În județele din nordul țării, inclusiv Suceava, nu a mai plouat de câteva luni, iar  temperaturile extrem de ridicate au pârjolit unele culturi 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă