14.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialAlți doi angajați de la Spitalul de Arși, chemați la audieri, în...

Alți doi angajați de la Spitalul de Arși, chemați la audieri, în calitate de martori. Medic: Autorităţile ştiau ce se întâmplă în spitalul acesta

Alți doi angajați de la Spitalul de Arși din București au fost audiați, marți, la Serviciul Omoruri din Poliţia Capitalei, în calitate de martor, în dosarul privind transfuzia cu sânge greșită și pacientul cu rana cu viermi, potrivit Agerpres.

„Am și colegi care vor să mă linșeze, dar am și colegi care știu ce se întâmplă în spitalul ăsta. Colegii lași care nu recunosc ce se îmtâmplă acolo să-și aducă aminte ce înseamnă să își facă meseria”, a declarat medicul Camelia Roiu de la Spitalul de Arşi, după audieri.

Ea a susținut că la Unitatea de Transfuzii existau numeroase neregului. „Au fost foarte multe nereguli, în sensul că Unitatea de Transfuzii nu era autorizată, asistentele au fost nevoite să facă determinări de grupă de sânge – ele nefiind calificate în acest domeniu. Consider că cea mai mare responsabilitate este a şefului Unităţii de Transfuzii Sanguine, care a girat această activitate”, a declarat dr. Camelia Roiu.

Întrebată despre pacientul care a fost fotografiat cu larve pe răni şi despre frecvenţa unor astfel de cazuri în spital, ea a spus că, în trecut, situaţii de acest gen „au fost sporadice”. „Au mai fost. Acum zeci de ani am văzut nişte larve, dar nu ca acum. Erau ceva… era ceva accidental. De-a lungul vremii erau ceva cazuri sporadice, dar nu ca acum. (…) Eu am ajuns la disperare. (…) Ştiu că am colegi care vor să mă linşeze şi care vor… au şi vorbit să mă potolească în vreun fel, să mă bage în comisii de disciplină, dar am şi colegi pe care îi stimez şi care ştiu că sunt profesionişti adevăraţi. Autorităţile ştiau ce se întâmplă în spitalul acesta. (…) Colegii laşi, care nu recunosc ce se întâmplă acolo, să-şi aducă aminte că totuşi sunt medici şi că este esenţial să îşi facă meseria, iar cea mai mare satisfacţie o ai când salvezi un pacient”, a adăugat dr. Camelia Roiu. 

Audierile în acest caz au început vineri, când polițiștii serviciului Omoruri i-au chemat la audieri și medicul-şef al secţiei de Terapie Intensivă (ATI) de la Spitalul de Arşi, Adrian Stănculea, și asistenta-șefă de la ATI. Totodată, luni au fost audiați alți trei angajați de la Spitalul de Arși.

Citește și: VIDEO. Spitalul de Arși, ÎNCHIS PARȚIAL! Dosare penale și anchetă a Avocatului Poporului, pentru transfuzia greșită de sânge și pacientul cu rana cu viermi

Audierile au legătură cu cele două cazuri recent descoperite de presă: transfuzia grupei de sânge greșite a unei femei care ulterior a murit și rana cu viermi a unui pacient decedat, amândoi tratați la Spitalul de Arși. 

O filmare realizată de un medic în secția de Anestezie – Terapie a Spitalului  Clinic de Urgență Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri din Capitală, în urmă cu trei zile, arăta un pacient pe care îl mâncau viermii. Înregistrarea a fost publicată de Cătălin Tolontan și preluată în întreaga presă.  Şeful secţiei ATI, Adrian Stănculea, spunea atunci că secția „nu are condiţii de izolare, nu avem uşi glisante, nu avem aer condiţionat, deci putem avea muşte… dar aici putem vorbi şi despre o deficienţă în tratamentul medical, deoarece acești pacienți trebuie curățați și pansați zilnic”.

Miercuri, presa a scris despre cazul unei femei de 68 de ani, care a murit, la Spitalul de Arsuri din București, după ce grupa de sânge i-a fost determinată incorect, astfel că i s-a administrat o transfuzie cu sânge greșită.

Citește și: Cazul de malpraxis de la Spitalul de Arși din București. Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a deschis un dosar penal in rem, în cazul femeii care a murit din cauza unei transfuzii greșite

 

 

Cele mai citite

Producția de cărbune a scăzut

Producţia de cărbune net a României a totalizat, în primele trei luni ale acestui an, 511.600 tone echivalent petrol, fiind cu 11,6% mai mică...
Ultima oră
Pe aceeași temă