19.1 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăSpecialBombonica, acuzată că a furat de la copii

Bombonica, acuzată că a furat de la copii

Fosta soție a liderului PSD Liviu Dragnea, Bombonica Prodana, este urmărită penal într-un dosar de corupție deschis de procurori pentru prejudicierea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Teleorman.

Procurororii DNA susțin că între 2009-2010, Bombonica Prodana, care conducerea direcția de asistență socială, ar fi permis ca două persoane să figureze ca salariate, deși nu s-au prezentat la serviciu. Fosta soție a lui Li­viu Dragnea este acum acuzată de abuz în serviciu. La o primă vedere nu pare o infracțiune gravă, deoarece prejudiciul total se ridică la circa 150.000 de lei. Însă, având în vedere că banii erau destinați copiilor și familiilor defavorizate, salarizarea unor persoane care nu merg la serviciu este gravă.

Citește și: Politicieni sus-pusi si politisti, suspectati ca au protejat “fabrici” de diplome universitare false

 

Procurorii susțin că, atunci când a săvârșit infracțiunea, Bombonica Dragnea-Prodana avea funcția  de coordonator al Complexului de servicii destinate copilului și familiei și șef serviciu Secretariat din DGASPC Teleorman. Alături de aceasta, în dosar au fost inculpate Floa­rea Alesu, directoarea DGASPC,  Jenica Dumitru, șef Serviciu Resurse Umane, Juridic și Contencios, Constantin Claudiu Balaban, șef al Complexului de servicii destinate copilului și familiei din municipiul Alexandria, Remus Ionuț Boboc, șef al Serviciului Administrativ, Patrimoniu, Tehnic și Aprovizionare din cadrul DGASPC Teleorman, amândoi acuzați de fals intelectual, în formă continuată.

Cursurile unei universități-fantomă

Nu este primul scandal în care apare numele Bombonicăi Prodana, fostă Dragnea. România liberă a dezvăluit încă din august 2009, că atât aceasta, cât și soțul ei, pe atunci președinte al Consi­liului Județean Teleorman, au urmat cursurile unei universități-fantomă, obținând și diplome de licență.  Dezvălurile erau făcute exact în perioada în care procurorii anticorupție afirmă acum că Bombonica Dragnea a săvârșit infracțiunea de abuz în serviciu la DGASPC  pentru care este acum urmărită penal.

În 2009, Poliția Sectorului 4 al Capitalei, sub coordonarea procurorului Mihai Betelie (condamnat, între timp,  pentru alte fapte de corupție), a deschis o anchetă la universitățile neacreditate „Europa Ecor“ si „Alexandru Ghica“, cu sediile in Alexandria (judetul Teleorman) și sectorul 4 al Capitalei. Ancheta viza fabricarea a peste 15.000 de diplome false prin universitățile neacreditate.

De diplome prin cele două universități au beneficiat mulți politicieni, polițiști, funcționari publici, clientela politică a PSD. Printre absolventii identificați se află aproape întreaga protipendada politica si administrativa a judetului Teleorman (și nu numai!), în frunte cu Liviu Dragnea, secretarul general al PSD, soția sa, Bombonica, comisarul Emil Florian Stanimir (adjunctul sefului Poliției Teleorman) cu soția sa, Carmen Alina, deputatul PDL Adrian Florescu, fostul prefect PSD de Teleorman Teodor Nițulescu, fostul candidat PRM la alegerile parlamentare Mara Florica, primarul PNL Iulian Florin Badea, ca și mulți alți politicieni, funcționari publici, ofițeri din toate structurile militarizate.

După ce „România liberă“ a dezvăluit numele celor care au beneficiat de diplome, ancheta a fost blocată. Dosarul s-a plimbat de la un Parchet la altul, de la o secție de Poliție la alta până a dispărut.   

150.000 de lei este valoarea prejudiciului imputat de procurorii DNA fostei soții a lui Liviu Dragnea.

 

Cele mai citite

CNPP: 423.532 beneficiari de pensii şi indemnizaţii prevăzute de legi speciale, în martie 2024

Un număr de 423.532 de persoane beneficiau, în luna martie 2024, de pensii şi indemnizaţii prevăzute de legi speciale, conform datelor centralizate de Casa...

Gabriel Resources şi Roşia Montană Gold Corporation, acțiuni în instanțe prin care contestă sechestrul pus de autorităţile române

Acţionarul majoritar al companiei Roşia Montană Gold Corporation SA, Gabriel Resources, a dat în judecată Oficiul Registrului Comerţului de pe Lângă Tribunalul Alba, Agenţia...

Când se dau pensiile de Paște

Întrucât bugetarii beneficiază de minivacanță între 1 și 7 Mai, distribuirea pensiilor va fi ajustată pentru a asigura că acestea ajung la beneficiari la...
Ultima oră
Pe aceeași temă