10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialSurse. Un COLONEL SPP îl acuză pe șeful Serviciului că a împușcat...

Surse. Un COLONEL SPP îl acuză pe șeful Serviciului că a împușcat un om la o partidă de vânătoare. Colonelul cercetat spune că a tăcut de FRICĂ. Pahonțu are calitate de MARTOR în dosar

UPDATE 00:26: Colonelul Petre Soare, care îl acuză pe șeful SPP că a împușcat un om în timpul unei partide de vânătoare, a declarat, joi seară, la Antena 3, că a tăcut ”de frică” și că i s-a spus ”foarte clar de catre generalul Pahontu sa mentin varianta ordonata”. Generalul Pahonțu i-ar fi spus: “Ai grija ca ai copii de crescut!”. Am ramas mut (…). M-am consolat cu ideea ca adevarul va iesi la iveala”, conform Hotnews. 

Colonelul Petre Soare sustinea ieri ca nu a avut pusca la acea vanatoare si ca nu a tras, ca vanatorul Ion Popa a fost ucis accidental de catre generalul Pahontu care ar fi parasit in graba locul faptei si si-a luat pusca cu el, dar procuratura sustine ca Petre Soare a avut pusca de vanatoare si ca el este autorul uciderii din culpa.

Pe de altă parte, fostul președinte Traian Băsescu a declarat, la B1 Tv, că a fost informat de Pahontu despre acest accident de vanatoare, unde avea calitatea de martor.

”Nu poti sa acuzi un om ca e martor. Azi aflam ca ofiterul SPP care face dezvaluirile este principalul suspect in acest in acest dosar”, a spus Băsescu.

—–

Directorul Serviciului de Protecție și Pază, generalul Pahonțu, are calitatea de martor în dosarul morții unui om la o partidă de vânătoare din anul 2012, informează joi Agerpres, citând surse din Parchetul General.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, pe rolul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar București se află înregistrat un dosar având ca obiect un incident petrecut la o partidă de vânătoare în anul 2012, soldat cu rănirea și ulterior decesul unei persoane prin împușcare.

Parchetul General arată că, printr-o ordonanță din data de 15 iulie 2016, procurorii militari au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de Petre Soare (colonel în cadrul Serviciului de Protecție și Pază) sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și uz de armă letală fără drept.

Procurorii susțin că, la data de 4 ianuarie 2012, în jurul orelor 16,40, în timp ce se afla pe raza comunei Drăgănești din județul Prahova la o partidă de vânătoare organizată, utilizând fără drept arma victimei, Petre Soare a împușcat-o pe aceasta.

“În cauză a fost administrat un probatoriu complex, efectuându-se până în prezent constatări tehnico-științifice, fizico-chimice, expertize medico-legale, o expertiză balistică judiciară, precum și una interdisciplinară balistică și medico-legală”, declară procurorii.

Precizările Parchetului General vin după ce un presupus ofițer de la SPP l-a acuzat la un post de televiziune pe Lucian Pahonțu că a participat în anul 2012 la o partidă de vânătoare din județul Prahova, în timpul căreia ar fi împușcat mortal un bărbat.

În curs de actualizare 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Un bărbat a fost arestat după ce a amenințat că se aruncă în aer la consulatul Iranului la Paris

Poliția franceză a arestat un bărbat care a amenințat că se va arunca în aer la consulatul Iranului din Paris, dar la percheziție s-a...

Prezentarea „Cinematografia românească azi” susținută de cineastul Liviu Carmely și proiecția filmului „Povestea unui pierde-vară” la ICR Tel Aviv

Institutul Cultural Român a organizat și găzduit, în data de 18 aprilie, prezentarea „Cinematografia românească azi” susținută de cineastul israelian de origine română Liviu...

Un fost jucător al Realului ar putea deveni antrenorul celor de la Bayern Munchen

Potrivit unui raport vineri al DPA, există mari șanse ca Zinedine Zidane să semneze cu Bayern Munchen pentru a prelua conducerea echipei începând din...
Ultima oră
Pe aceeași temă