8.6 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialUPDATE.Dosarul Bica 2: Dorin și Alin Cocoș rămân în arest

UPDATE.Dosarul Bica 2: Dorin și Alin Cocoș rămân în arest

UPDATE. Omul de afaceri Dorin Cocoș și fiul său, Alin Cocoș, vor fi judecați în stare de arest, a decis, vineri, Înalta Curte de Casație și Justiție.

——-

Omul de afaceri Dorin Cocoș și fiul său, Alin, trimiși în judecată în dosarul Bica 2, și-ar fi recunoscut faptele de care sunt acuzați, susțin surse citate de B1 TV.

Citește și: Alin și Dorin Cocoș, Videanu și Alina Bica, trimiși în judecată, în dosarul Bica 2

În acest al doilea dosar al Alinei Bica, omul de afaceri Dorin Cocoş este acuzat de trafic de influenţă şi dare de mită, iar fiul său, Alin Cocoş, de dare de mită şi trafic de influenţă, pentru că ar fi intervenit la comisia din ANRP din care făcea parte şi Alina Bica, pentru ca omul de afaceri Gheorghe Stelian să primească, în 2011, despăgubiri pentru un teren supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro.

În acest dosar, instanţa a emis mandate de arestare preventivă pentru Alina Bica, fostul său consilier Florentin Mihăilescu, Dorin şi Alin Cocoş, iar fostul ministru al Economiei Adriean Videanu este cercetat sub control judiciar.

Citește și: Adriean Videanu, la ICCJ. Fostul ministru al Economiei află dacă va rămâne sub control judiciar

Adriean Videanu este acuzat de complicitate la abuz în serviciu, după ce Alina Bica, în februarie 2014, printr-o ordonanţă dată ca procuror-şef al DIICOT, cu încălcarea prevederilor legale de competenţă, a ridicat sechestrul asigurator asupra unui număr de 80 de acţiuni ale acestuia, dispus de procurorul care instrumenta dosarul Romgaz -Interagro în care era cercetat Videanu.

Cele mai citite

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă