15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialSurse: ICCJ a stabilit termenul în dosarul de incompatibilitate al lui Iohannis...

Surse: ICCJ a stabilit termenul în dosarul de incompatibilitate al lui Iohannis în 25 septembrie

Înalta Curte de Casație și Justiție a stabilit ca termenul de judecare în dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis să fie în 25 septembrie, susțin surse din cadrul instanței supreme, citate de Realitatea TV.

ANI a cerut vinerea trecuta ICCJ sa stabileasca termenul de judecata pentru 33 de dosare de incompatibilitate, printre care si in dosarul lui Klaus Iohannis.

Presedintele Agentiei Nationale de Integritate, Horia Georgescu, a trimis conducerii Inaltei Curti de Casatie si Justitie o cerere prin care solicita acestei instante sa stabileasca un prim termen in vederea judecarii urgente a 33 de dosare care au ca obiect incompatibilitatile de tip "RAJA", printre care se afla si cel al presedintelui PNL, Klaus Iohannis.

In 24 aprilie 2013, Agentia Nationala de Integritate anunta ca a constatat ca primarul Sibiului, Klaus Iohannis, se afla in incompatibilitate intrucat are si calitatea de reprezentant al municipiului in Adunarea Generala a Actionarilor S.C. Apa Canal SA Sibiu, din 5 august 2010 si SC Piete SA, din 30 aprilie 2009, ceea ce contravine prevederilor legale. In septembrie, Klaus Iohannis a castigat procesul intentat ANI, dar sentinta a fost atacata in recurs.

"In urma evaluarilor efectuate, s-a constatat faptul ca Iohannis Klaus-Werner se afla in stare de incompatibilitate, intrucat detine, simultan, atat functia de primar al municipiului Sibiu, cat si calitatea de reprezentant al municipiului Sibiu in Adunarea Generala a Actionarilor in cadrul SC Apa Canal SA Sibiu (incepand cu 30.04.2009 si pana in prezent) si SC Piete SA (incepand cu 05.08.2010 si pana in prezent), incalcand dispozitiile art. 87 alin. (1) lit. f) din Legea nr. 161/2003", declara ANI.

Pe 25 septembrie 2013, Curtea de Apel Alba Iulia a anulat raportul ANI prin care s-a constata ca primarul Sibiului, Klaus Iohannis, s-a aflat in stare de incompatibilitate.

ANI a contestat decizia iar dosarul a ajuns la instanta suprema, care insa nu a fixat un termen de judecata.

Știre în curs de actualizare

Cele mai citite

Marian Cristian Minae, al doilea suspect în cazul uciderii omului de afaceri Adrian Krainer, va fi adus în țară

Marian Cristian Minae, al doilea suspect în cazul asasinării omului de afaceri Adrian Kreiner, a acceptat să fie adus în ţară din Irlanda, iar...

Vântul puternic a suspendat manevrele în porturile de la Marea Neagră

Vântul puternic suspendă, sâmbătă, manevrele în porturile de la Marea Neagră, potrivit jurnalul.ro. Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că au fost...

Congres Forța Dreptei: Ludovic Orban este ales președinte

Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, preşedintele Forţa Dreptei, la primul Congres al formaţiunii, potrivit agerpres.ro. Orban a obţinut 1.203 voturi favorabile, conform unui comunicat...
Ultima oră
Pe aceeași temă