19 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialSURSE. Israelienii acuzaţi că au spionat-o pe Laura Codruţa Kovesi, angajati de...

SURSE. Israelienii acuzaţi că au spionat-o pe Laura Codruţa Kovesi, angajati de doi moguli media din România

Doi moguli media i-au angajat pe israelienii acuzați că au spionat-o pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, a declarat pentru HotNews.ro surse apropiate anchetei. Potrivit acestor surse, ar fi vorba de moguli anchetați de DNA.

În acest moment, Adrian Sârbu, Dan Adamescu, Sebastian Ghiță, Dan Voiculescu, Dan Diaconescu și Sorin Ovidiu Vântu sunt anchetați la DNA sau trimiși în judecată sub diferite acuzații în alte dosare, ultimii trei fiind deja condamnați. Nu este limpede dacă pe lângă cei doi moguli media sunt și alte nume implicate în angajarea israelienilor. Reamintim că DIICOT a anunțat oficial, miercuri, 3 aprilie, că doi angajați ai firmei israeliene Black Cube au fost reținuți și arestați preventiv sub acuzația că au încercat să o spioneze pe șefa DNA. 
  
Weiner Ron și Geclowicz David, cei doi angajați ai firmei israeliene arestați preventiv în dosarul de hartuire a procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, au efectuat multiple apeluri telefonice cu caracter amenințător, precum și atacuri de tip phishing în vederea sustragerii de informații din conturi de e-mail, informează DIICOT. Weiner Ron și Geclowicz David au fost reținuți pe data de 3 aprilie, ei fiind arestați în aceeași zi pentru 30 de zile, în urmă unei decizii a Tribunalului București, a anunțat DIICOT, într-un comunicat.  
  
Weiner Ron este acuzat de constituirea unui grup infracțional organizat, acces ilegal la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice, alterarea integrității datelor informatice, în formă continuată, operațiuni ilegale cu dispozitive și programe informatice. 
  
Geclowicz David este acuzat de constituirea unui grup infracțional organizat, complicitate la acces ilegal la un sistem informatic, complicitate la transfer neautorizat de date informatice, complicitate la alterarea integrității datelor informatice și complicitate la operațiuni ilegale cu dispozitive și programe informatice. 
  
 “În cauza, există suspiciunea rezonabilă că, pe parcursul lunii martie 2016, două persoane care ocupau poziții de conducere în cadrul unei firme israeliene, cu puncte de lucru atât în Tel Aviv/Israel cât și în Londra/UK, împreună cu mai mulți angajați ai firmei, printre care și cei doi inculpați, Weiner Ron și Geclowicz David, au inițiat și constituit un grup infracțional organizat în scopul comiterii mai multor infracțiuni, respectiv infracțiuni de hartuire și infracțiuni informatice, constând în fapt în efectuarea de multiple apeluri telefonice cu caracter amenințător și hărțuitor, producătoare de temeri, precum și atacuri de tip phishing, în vederea sustragerii credentialelor de acces și ulterior compromiterii de conturi de poștă electronică, activități urmate de violarea secretului corespondenței, copierea și transferul fără drept a conținutului acestora”, arată DIICOT, în comunicatul citat. 

 

Cele mai citite

VIDEO. Marco Reus părăsește echipa unde a petrecut 12 ani

Marco Reus, în vârstă de 34 de ani, se pregătește să părăsească Borussia Dortmund la finalul acestui sezon, după o colaborare de 12 ani...

Rusia – Ucraina, ziua 780: Moscova susține că armata Kievului a atacat Crimeea cu rachete cu rază lungă de acțiune

Sistemele de apărare antiaeriană ruse au distrus patru rachete ATACMS cu rază lungă de acţiune, furnizate de SUA Kievului şi care au fost lansate...

VIDEO. Marco Reus părăsește echipa unde a petrecut 12 ani

Marco Reus, în vârstă de 34 de ani, se pregătește să părăsească Borussia Dortmund la finalul acestui sezon, după o colaborare de 12 ani...
Ultima oră
Pe aceeași temă