24.7 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăSpecialSurse: Judecătorul suspectat că a luat șpagă ar putea fi arestat

Surse: Judecătorul suspectat că a luat șpagă ar putea fi arestat

Judecătorul Nicuşor Maldea, de la Tribunalul Caraş Severin,  suspectat că a primit 80.000 de euro pentru a admite cererile de intrare în faliment formulate de două firme, ar urma să fie dus, vineri, la Curtea de Apel Bucureşti cu propunere de arestare, potrivit unor surse judiciare, citate de Mediafax

Conform surselor citate, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat cererea procurorilor DIICOT pentru arestarea preventivă a judecătorului Nicuşor Maldea, de la Tribunalul Caraş Severin. La ora transmiteri acestei ştiri, magistratul este adus cu mandat la Bucureşti.

Citește și: Judecător, acuzat că a luat șpagă 80.000 de euro

Judecătorul de la Tribunalul Caraş Severin a fost audiat, miercuri şi joi, de procurorii DIICOT în dosarul în care este suspectat că a primit 80.000 de euro pentru a admite cererile de intrare în faliment formulate de două societăţi comerciale.

Judecătorul a declarat, miercuri, după ce a fost audiat, că dacă i s-a permis să plece, înseamnă că nu sunt adevărate acuzaţiile.

“Am dat declaraţii în faţa Parchetului, nu vă pot spune mai mult, dar domnul procuror de caz a considerat că pot să plec. Am în continuare calitate de suspect, dar atât”, a spus judecătorul Nicuşor Maldea.

Anchetatorii au reţinut patru lichidatori judiciari şi au cerut, la Curtea de Apel Bucureşti, arestarea preventivă a acestora. Instanţa a decis, joi, ca lichidatorii Ion I. Tudor, Ion M. Tudor, Loredana Berar şi Călin Oancea să fie arestaţi pentru 30 de zile. Decizia dată de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti nu este definitivă.

Citește și: Surse: Patru lichidatori, reținuți de DIICOT în dosarul judecătorului care a luat șpagă

Totodată, procurorii DIICOT au luat măsura controlului judiciar faţă de alte patru persoane, complici în acest dosar, au mai arătat sursele citate.

Procurorii DIICOT fac cercetări în acest dosar faţă de un grup infracţional suspectat de evaziune fiscală, spălare de bani, bancrută frauduloasă, luare de mită, abuz în serviciu şi fals intelectual.

Potrivit anchetatorilor, grupul a fost constituit în 2009, de lichidatorul judiciar Ion Tudor, iar gruparea a fost sprijinită şi de judecătorul Nicuşor Maldea, de la Secţia a II-a Civilă, de Contencios administrativ şi fiscal, care avea spre soluţionare dosare privind insolvenţa unor societăţi comerciale.

Judecătorul Nicuşor Maldea este suspectat că a cerut şi primit în total 80.000 euro, pentru a admite cererile de intrare în faliment a unor societăţi.

 

Cele mai citite

Anunț al ANPC cu privirea la achiziționarea jucăriilor pentru copii

Paul Anghel, directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), a transmis un mesaj important pe rețelele sociale, sâmbătă, subliniind necesitatea achiziționării jucăriilor...

Bărbatul suspectat de violarea şi uciderea fetiţei de opt ani din comuna Albeşti a fost prins

Bărbatul suspectat de violarea și uciderea fetiței de opt ani din comuna Albești a fost capturat de polițiști, conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului...

Guvernatorul Băncii Centrale a Italiei îndeamnă băncile italiene să plece din Rusia

Băncile italiene trebuie să pună punct afacerilor pe care le derulează în Rusia, pentru că rămânerea în această ţară creează o "problemă de reputaţie",...
Ultima oră
Pe aceeași temă