11.3 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialDNA Ploiești a cerut arestarea procurorilor Aurelian Mihăilă și Liviu Tudose

DNA Ploiești a cerut arestarea procurorilor Aurelian Mihăilă și Liviu Tudose

UPDATE 15,00: DNA Ploiești a solicitat aviz pentru arestarea procurorilor Aurelian Mihăilă, fost procuror general adjunct al Parchetului Curții de Apel Ploiești, și Liviu Tudose, actualul adjunct al șefului Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti.

Cei doi vor fi reaudiați miercuri la DNA Ploiești, unde le vor fi prezentate și acuzațiile aduse de procurorii anticorupție. DNA Ploiești a reluat ancheta intr-un dosar vechi în care s-a început din nou urmărirea penală pentru constituire de grup organizat, luare și dare de mită și favorizarea făptuitorului.

De asemenea, ar exista intenția solicitării unui aviz pentru reținerea și arestarea deputatului Sebastian Ghiță.

Alte persoane suspectate ar fi Liviu Botnaru, actual procuror general al PCA Ploiești, Viorel Dosaru, fost comandant al IPJ Prahova în prezent subsecretar de stat în MAI, Liviu Matei, procuror șef DIICOT Ploiești, Constantin Ispas, fost șef DGA Ploiești, Cristian Manea, șeful poliției municipale Ploiești, Cosma Mircea, președintele CJ, Vlad Cosma, și alți procurori din cadrul PCA Ploiești.

———————————–

Procurorul șef adjunct al Parchetului Curții de Apel Ploieşti, Liviu Tudose, a fost audiat, miercuri, timp de două ore, de procurorii DNA Ploieşti.

Surse judiciare citate de Agerpres au precizat că Tudose a fost audiat în calitate de suspect în dosarul care vizează mai mulţi procurori, poliţişti şi politicieni din Prahova. Dosarul a fost clasat de procurorul Lucian Papici, fiind ulterior redeschis prin decizia instanţei supreme.

Liviu Tudose a mai fost citat anterior în acest dosar, dar până acum avea calitatea de martor, aceasta fiind acum schimbată, astfel că procurorul a devenit suspect. 

Tot în calitate de suspecţi în acelaşi dosar s-au mai prezentat miercuri, la sediul DNA Ploieşti, deputatul Sebastian Ghiţă şi procurorul Aurelian Mihăilă.

Cele mai citite

Impostura snoabă și propaganda veselă

Obsesia multor snobi care ce îmbogățesc peste măsură este să devină artiști prin intermediul banilor. Întâi își tot dichisesc și bibilesc casa de un...

Misterul surdității lui Bethoven se dezvăluie

Se spune că marile genii ale umanității ard rapid! Creează opere monumentale și se sting devreme. Despre viața și simfoniile lui Beethoven s-au scris...

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă