16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialUrmătoarea ședință CSAT, în care ar putea fi aprobate bugetele securității naționale,...

Următoarea ședință CSAT, în care ar putea fi aprobate bugetele securității naționale, este programată marți

Prima ședință CSAT este programată marți, având ca temă discutarea acelor prevederi din proiectul Legii bugetului care se referă la instituțiile din domeniul securității naționale.

"Proiectul de buget pentru instituţiile din domeniul securităţii naţionale, transmis de către Guvern, a fost primit, în această după-amiază, la Secretariatul CSAT. În acest sens, Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a dispus convocarea cu celeritate a Consiliului Suprem de Apărare a Țării pentru marți, 31 ianuarie a.c., ora 12:30, în vederea analizării proiectului de buget", informează, vineri, un comunicat al Președinției.

În această ședință ar urma să fie discutate, pentru a fi aprobate sau respinse, bugetele instituțiilor din domeniul securității naționale. Președintele Iohannis a criticat deja aceste bugete, într-o scrisoare deschisă adresată premierului Grindeanu, și l-a avertizat că este posibil să nu fie aprobate aceste bugete de către CSAT.

Votul din CSAT nu este consultativ, ci are caracter obligatoriu asupra bugetelor securității naționale.


Citește și: Iohannis îl avertizează pe Grindeanu că reducerea bugetelor securității naționale încalcă angajamentele internaționale ale României. CSAT ar putea refuza să avizeze bugetele

"În privința bugetului destinat Ministerului Apărării Naţionale, deşi există o alocare suplimentară faţă de 2016, până la circa 1,5% din PIB, remarc faptul că nu sunt respectate angajamentele ferm asumate, atât de către conducerea Guvernului, cât şi a PSD, de a se asigura un buget de 2% din PIB, conform programului de guvernare şi Acordului din 2015, convenit cu întreg spectrul politic", subliniază președintele Iohannis.


Comunicatul de vineri al Președinției afirmă că șeful statului a convocat ședința CSAT, "cu celeritate", în ziua de marți. Premierul Grindeanu a anunțat, ulterior, că a programat o nouă ședință de Guvern marți, imediat după ședința CSAT, special pentru a aproba proiectul Bugetului de stat pe anul 2017 având și avizul CSAT asupra acestuia.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Dotează eficient și igienic spațiile sanitare ale afacerii tale!

Atunci când gestionezi o afacere este important să acorzi o atenție deosebită și spațiilor sanitare. Acestea nu trebuie să fie doar curate, ci și...

De ce să alegi călătoria cu autobuzul sau autocarul de la Bucureşti la Chişinău?

Călătoria cu autobuzul sau autocarul de la București la Chișinău poate fi o opțiune excelentă pentru cei care caută o modalitate confortabilă și accesibilă...

ONV LAW își extinde echipa de avocați și își mărește portofoliul de proiecte cu 20%, în primele 3 luni ale anului

ONV LAW, una dintre cele mai dinamice case de avocatură din România, își extinde echipa cu 6 noi avocați, ca urmare a creșterii portofoliului de...
Ultima oră
Pe aceeași temă