9.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialSuspiciuni de fraudă în cazul licitaţiei de extindere a sistemului 112. O...

Suspiciuni de fraudă în cazul licitaţiei de extindere a sistemului 112. O companie suedeză sesizează DNA-ul european

Compania suedeză de soluții ITCarmenta CoordCom a sesizat Oficiul european de luptă anti-fraudă (OLAF) privind o licitație de extindere a sistemului 112, demarată de Serviciul de telecomunicaţii Speciale (STS).

Președintele companiei, Hâns Djurfeldt, a declarat că este vorba de modernizarea infrastructurii hardware și software a sistemului unic pentru apeluri de urgență 112 în București și Ilfov, contract cu o valoare estimată de 12,67 milioane lei (inclusiv TVA), finanțat din fonduri UE.

Mai mult, compania suedeză a precizat  că singurul consorțiu care a licitat, format din  S&T, Teamnet și Quality Business Solutions, nu ar avea capacitățile și drepturile de proprietate intelectuală asupra unei soluții prezente în multe părți din sistemul 112.

Președintele companiei suedeze, Hâns Djurfeldt, a acordat această declaraţie pentru Hotnews.

În replică, Teamnet susține că ofertă depusă pentru modernizarea 112 prevede livrarea unor noi soluții care completează sistemele existențe și că în față unor astfel de acuzații din partea competitorilor va apela la toate mijloacele legale necesare pentru a-și apăra imaginea. STS nu a comentat acuzațiile.

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a demarat o licitație pentru modernizarea infrastructurii hardware și software a sistemului unic pentru apeluri de urgență 112 la nivelul municipiului București și județului Ilfov, contract cu o valoare estimată de 12,67 milioane lei (inclusiv TVA), finanțat din fonduri UE care mai pot fi accesate până la sfârșitul acestui an.

Contractul vizează îmbunătățirea funcțiilor și serviciilor existențe, dar și introducerea de funcții noi, precum cea de preluare și gestionare în interfață date client a apelurilor de tip SMS și de tip eCall. 

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare în cadrul acestei licitații a fost 21 aprilie 2015. În aceeași zi ar fi urmat să aibă loc și deschiderea ofertelor. 

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă