10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialSute de kilograme de carne EXPIRATĂ de DOI ANI, descoperită la căminele...

Sute de kilograme de carne EXPIRATĂ de DOI ANI, descoperită la căminele de bătrâni ale unei fundații din Alba

Echipe ale Prefecturii Alba au descoperit 200 de kilograme de carne expirată de doi ani, în urma unor controale la căminele de bătrâni ale unei asociații religioase din Alba Iulia. Hrana ar fi fost destinată consumului personalului, informează Mediafax.

Verificările la căminele de bătrâni ale Fundaţiei Congregaţiei "Sfântul Iosif" din Alba Iulia, unde sunt adăpostiţi 73 de vârstnici, a fost făcut de o echipă mixtă coordonată de Prefectura Alba.

Controale similare la această unitate a avut loc şi în luna aprilie, când au fost descoperite mai multe nereguli, beneficiarii fiind ţinuţi în spaţii murdare şi urât mirositoare şi îmbrăcaţi în haine groase deoarece dormitoarele nu erau încălzite.

Reprezentantul Prefecturii Alba, Virgil Tuhuţ, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că echipele de control au constatat de această dată că reprezentanţii fundaţiei au îmbunătăţit condiţiile din cămine, însă la unul dintre aşezăminte au găsit, în două lăzi frigorifice, carne, preparatedin carne congelate şi unt expirate din 2012 şi 2013. El a spus că echipele de control nu au putut confisca produsele sau da amenzi fundaţiei deoarece coordonatorul căminelor a precizat că produsele nu sunt pentru consumul beneficiarilor şi, mai mult, se aflau într-un spaţiu care nu era cuprins în autorizaţia de funcţionare a aşezământului social.

Conform oficialului Prefecturii, în cele două lăzi frigorifice se aflau aproximativ 200 de kilograme de produse, dar comisia de control nu a putut cântări exact cantităţile respective în condiţiile în care reprezentanţii fundaţiei au precizat că nu este pentru consumul beneficiarilor.

La rândul său, directorul Agenţiei Pentru Prestaţii şi Inspecţie Socială Alba, Flaviu Cozuc, a declarat, în aceeaşi conferinţă de presă, că verificările inspectorilor instituţiei nu au constatat deficienţe privind îngrijirea bătrânilor la cele trei cămine ale congregaţiei.

El a mai spus că instituţia va monitoriza în continuare căminele sociale controlate.

Cele trei cămine de bătrâni administrate de Fundaţia Congregaţia "Sfântul Iosif" din Alba Iulia au fost verificate prima dată în luna aprilie a acestui an, la solicitarea prefectului de Alba, Gheorghe Feneşer. Acesta a declarat la acea vreme că verificările au fost dispuse în urma unor sesizări primite, iar echipele de control au descoperit numeroase deficienţe.

Controlul a fost reluat în luna iunie şi au fost descoperite la unul dintre cămine 150 de kilograme de carne expirată, unele produse fiind vechi de peste nouă ani. De asemenea, echipele de control au găsit compoturi şi budincă expirată, dar şi fructe congelate în ambalaje de pampers.

În urma acestor deficienţe, Fundaţia Congregaţia "Sfântul Iosif" din Alba Iulia, care administrează cele trei cămine, a fost amendată la acea vreme, cu 7.400 de lei.

Cele mai citite

DARURI PENTRU COPII DIN PARTEA ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

În apropierea  sărbătorilor pascale, copiii îngrijiți în cadrul Centrului de zi ”Arlechino” și cei din Centrul de zi pentru copii cu dizabilități, ambele din...

Comerţul agroalimentar al Uniunii Europene, excedent de cinci miliarde de euro în ianuarie 2024

Comerţul agroalimentar din UE a înregistrat o evoluţie pozitivă în luna ianuarie 2024, conform celui mai recent raport lunar privind evoluția importurilor și a...

NAMI Beach Club & More – o experiență exclusivă de vară, oferită de Radisson Blu Hotel Bucharest, în inima orașului – se va deschide...

Legendara piscină de la Radisson Blu Hotel Bucharest devine NAMI Beach Club & More, o nouă destinație de vară, care urmează să își deschidă...
Ultima oră
Pe aceeași temă