5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialSute de oameni vor participa, sâmbătă, în Bucureşti, la marşul "Dumnezeu nu...

Sute de oameni vor participa, sâmbătă, în Bucureşti, la marşul “Dumnezeu nu face politică”. Evenimentul este iniţiat de comunitatea LGBT din România

Comunitatea LGBT, susținătorii ei și cetățenii nemulțumiți de atitudinea populistă a anumitor oameni politici implicați în această perioadă în campania electorală, se vor întâlni, sâmbătă, în Piața Romană din București pentru a participa la marşul “Dumnezeu nu face politică” care doreşte să atragă atenţia asupra faptului că drepturile omului nu sunt negociabile şi că separaţia dintre stat şi Biserică este un principiu constituţional de bază. 

Pe pagina de Facebook a evenimentului şi-au anunţat prezenţa peste 780 de persoane, iar alte 1300 şi-au manifestat interesul faţă de marş.

“Ai tot auzit în ultima vreme despre Coaliţia pentru Familie şi despre încercarea lor de a modifica Constituţia şi a interzice căsătoriile gay. Pe diverse canale, reprezentanţii acestora îţi vorbesc despre “familie tradiţională”, “valori strămoşeşti” sau credinţă. Politicienii li s-au alăturat cu voioşie. În ce societate ne dorim să trăim, una în care diferite grupuri sunt marginalizate şi demonizate, sau într-o societate deschisă, în care ne respectăm reciproc şi ne preţuim ca cetăţeni egali în faţa legii? 

Pe 19 noiembrie, vino alături de noi în Piața Romană (colț cu str. Căderea Bastiliei) pentru a spune răspicat #SusținLGBT și a transmite un semnal politicienilor care se află săptămânile acestea în campanie electorală, că drepturile omului nu sunt negociabile şi că separaţia dintre stat şi Biserică este un principiu constituţional de bază. Politicienii au datoria să asculte toate grupurile din societate şi să îi reprezinte pe toţi cetăţenii aşa cum se cuvine. 

Indiferent dacă eşti sau nu ataşată cauzei LGBT, te aşteptăm alături de noi pentru că atunci când drepturile unor cetăţeni sunt puse sub semnul îndoielii, drepturile fiecăruia dintre noi sunt în pericol. Astăzi e vorba despre comunitatea LGBT, însă la fel de bine mâine poate fi despre drepturile reproductive ale femeilor, despre divorţ, modificarea legislaţiei penale sau a sistemului de taxare. #SusținLGBT”, este mesajul iniţiatorilor acestui eveniment.

Organizatorii îi aşteaptă pe toţi cei care doresc să susţină această cauză, în Piaţa Romană, la ora 14.00, marşul fiind programat până la ora 16.00. Evenimentul este autorizat de Primăria Generală a Municipiului București, pe baza unui protocol semnat de primar Gabriela Vrânceanu Firea. Siguranța participanților va fi asigurată de forțe de ordine. Traseu Piața Romană – Piața Victoriei.

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă