15.4 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSpecialTânărul de 17 ani din Craiova, suspectat de propagandă jihadistă, va fi...

Tânărul de 17 ani din Craiova, suspectat de propagandă jihadistă, va fi eliberat

Tânărul de 17 ani, din Craiova, reţinut, marţi, de procurorii DIICOT va fi eliberat, miercuri.

——

UPDATE 19.59: Mama tânărului de 17 ani, suspectat de propagandă jihadistă, a declarat, miercuri, la sediul DIICOT, că fiul ei nu are nicio vină că a fost racolat, iar vinovatul ar fi imamul din Craiova.

—-

UPDATE 19.59:  Tânărul de 17 ani, din Craiova, suspectat de propagandă jihadistă și ridicat, marţi, de procurorii DIICOT, a fost reținut, după ce a fost audiat, timp de peste două ore de anchetatori.

Potrivit unor surse judiciare, citate de Mediafax, tânărul a fost reținut pentru a fi supus unei expertize psihiatrice, urmând ca, după aceea, anchetatorii să decidă în ce stare ar trebui să fie cercetat în continuare.

Citeşte şi: DIICOT: Tânărul de Craiova, reţinut pentru propagandă jihadistă, era dispus să devină martir pentru gruparea SI

Tânărul și-a dat acordul să fie expertizat psihiatric și va fi dus, miercuri, la Institutul Național de Medicină Legală “Mina Minovici”.

Anchetatorii au luat decizia ca tânărul să fie examinat de un psihiatru pentru avea certitudinea că acesta se află în deplinătatea facultăților mintale, au mai spus sursele citate.

UPDATE 19.13Tânărul din Craiova, în vârstă de 17 ani, suspectat de propagandă jihadistă, este audiat de procurorii DIICOT în prezenţa unui psiholog. Anchetatorii urmează să decidă dacă îl vor reţine şi dacă vor solicita o expertiză psihiatrică a acestuia, cu acordul părinţilor, potrivit unor surse judiciare citată de Mediafax. 

Conform sursei citate, la audieri asistă şi un psiholog pentru că tânărul suspectat de propagandă jihadistă este minor.

De asemenea, anchetatorii ar putea solicita în cazul acestuia o expertiză psihiatrică. Surse judiciare au declarat că pentru ca elevul să fie expertizat procurorii au nevoie de acordul părinţilor, pentru că acesta nu are sub 16 ani, dar nu este nici major.

În cazul în care tutorii tânărului nu-şi dau acordul anchetatorii ar putea fi nevoiţi să ceară unei instanţe de judecată admiterea unei astfel de cereri.

——-

UPDATE 17.29: Procuroul-şef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, a declarat, marţi, că procurorul de caz care îl audiază pe adolescentul suspectat de propagandă jihadistă va ţine cont de faptul că acesta este minor. 

UPDATE 17.10: Tânărul în vârstă de 17 ani, suspectat de propagandă jihadistă, a ajuns, marţi, la sediul DIICOT, unde este audiat 

—-

Un tânăr de 17 ani, din Craiova, suspectat de propagandă jihadistă a fost ridicat, marţi, de anchetatori, care au probe că acesta ar fi transmis, prin internet, mesaje de susţinere a grupării jihadiste şi filme în care erau prezentate decapitări, informează Mediafax.

Potrivit unor surse judiciare, tânărul este elev la un liceu din Craiova, iar anchetatorii au făcut percheziţii la locuinţa acestuia, marţi dimineaţă, în baza informaţiilor că acesta ar face propagandă jihadistă, prin mesaje transmise pe internet.

Tânărul a fost ridicat şi dus la audieri, iar de la locuinţa sa au fost ridicate documente, materiale de propagandă jihadistă şi sisteme informatice.

Anchetatorii au informaţii că tânărul promova în mod sistematic, în mediul virtual, prin intermediul platformelor online, mesaje de susţinere a organizaţiilor teroriste, filme în care erau prezentate decapitări ale unor persoane capturate de membri ai grupării ISIS, dar şi materiale video cu mesaje de ameninţare şi folosire a unor mijloace de natură să pună în pericol viaţa şi integritatea persoanelor, au precizat sursele citate.

Acţiunea este desfăşurată de anchetatorii DIICOT, cu ajutorul SRI şi cu suportul de specialitate al Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate din Poliţia Română.

 

 

 

Cele mai citite

Burduja își face campanie pe motocicletă. “Este adevăratul candidat al dreptei”, susține Ciucă

Sebastian Burduja, candidatul PNL la funcția de primar general al Capitalei, apare în câteva fotografii în postură de motociclist, aceste imagini fiind postate chiar...

Minaur Baia Mare a ratat calificarea în finala EHF European Cup, după o nouă înfrângere în fața lui Valur Reykjavik

Minaur Baia Mare a ratat calificarea în finala EHF European Cup, după ce a fost învinsă acasă de echipa islandeză Valur Reykjavik, cu scorul...

FOTO. Parcul Liniei din sectorul 6, în faza a doua. Este cel mai lung parc liniar din Europa

Parcul Liniei 2 din Sectorul 6 al Bucureștiului a fost inaugurat duminică, fiind a doua fază a acestui proiect ambițios. Amenajat de Primăria Sectorului...
Ultima oră
Pe aceeași temă