15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialTânărul din Craiova acuzat de propagandă ISIS rămâne 30 de zile sub...

Tânărul din Craiova acuzat de propagandă ISIS rămâne 30 de zile sub CONTROL JUDICIAR

UPDATE: Tânărul de 17 ani din Craiova cercetat de DIICOT pentru propagandă jihadistă online pentru gruparea Stat Islamic (ISIS) a fost trimis la un nou control la Institutul Național de Medicină Legală (INML), au declarat pentru Mediafax surse judiciare.

Adolescentul de 17 ani din Craiova, acuzat că făcea propagandă pentru Stat Islamic, rămâne încă 30 de zile de control judiciar, informează Digi 24.

Procurorii spun că îl mai ţin sub supraveghere pentru că nu şi-a schimbat comportamentul: a continuat să susţină acţiunile grupării islamiste. Adolescentul va fi supus, joi, și unei noi expertize psihiatrice.

El a fost ridicat de acasă luna trecută de anchetatori şi reţinut 24 de ore. Procurorii au interceptat mai multe discuţii pe care tânărul le purta pe internet, care dovedesc, spun oamenii legii, că băiatul voia să cumpere arme şi să lupte de partea Stat Islamic.

Mama lui spune că nu avea de gând să facă nimic rău şi dă vina pe imamul de la Craiova, care l-ar fi convertit la islamism.

Anchetatorii nu au cerut mandat de arestare. Mama tânărului relata că, în ultimul an, băiatul s-a schimbat radical. El nu accepta nicio critică adusă Islamului.

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

GALERIE FOTO. Sexy-fotbalista Madelene Wright, cu biciul în mână în fața fanilor

Sexy-fotbalista Madelene Wright le-a crescut pulsul admiratorilor de pe Instagram cu cea mai recentă postare, în care și-a promovat pagina de OnlyFans cu ajutorul...

Sărbătoare în inima Bărăganului! Unirea Slobozia, prima promovată în Liga 1

Unirea Slobozia s-a impus cu scorul de 1-0 în deplasarea de la CS Mioveni, în etapa a șasea a play-off-ului Ligii a 2-a, și...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...
Ultima oră
Pe aceeași temă