12.9 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialTăriceanu a ajuns, miercuri, la Înalta Curte, în dosarul în care este...

Tăriceanu a ajuns, miercuri, la Înalta Curte, în dosarul în care este acuzat de mărturie mincinoasă : Nu știu dacă o să pot să termin până la ora la care este ședința dedicată moțiunii de cenzură

Șeful Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a ajuns, miercuri dimineața, la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), unde are termen în dosarul în care este acuzat de mărturie mincinoasă și favorizarea infractorului.

„Sigur că da, voi merge cu toate că am şi moţiunea de cenzură aici şi este obligaţia mea să particip. O să mă duc de dimineaţă. nu ştiu dacă o să pot să termin până la ora la care este şedinţa de la ora 12.00, dedicată moţiunii de cenzură", a precizat Tăriceanu, marți, întrebat dacă se va prezenta la ÎCCJ.

Parlamentul României se reuneşte, miercuri, de la ora 12.00, pentru a dezbate şi vota moţiunea de cenzură iniţiată de PNL şi USR împotriva Cabinetului Grindeanu, provocată de decizia Guvernului de a aproba OUG 13, care prevedea modificarea Codului Penal și Codului de Procedură Penală, abrogată duminică. Moţiunea de cenzură discutată, miercuri, este susţinută şi de PMP, iar UDMR a anunţat că se va abţine de la vot.

Călin Popescu-Tăriceanu a fost trimis în judecată de DNA pe 7 iulie pentru săvârșirea infracțiunilor de mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului, în dosarul retrocedării Pădurii Snagov şi a Fermei Băneasa. Conform DNA, în cadrul actelor de cercetare în dosarul privind retrocedarea nelegală a unei suprafețe din Pădurea Snagov și a Fermei Băneasa, Tăriceanu ar fi făcut, sub jurământ, la data de 15 aprilie 2016, declarații necorespunzătoare adevărului cu privire la aspecte esențiale ale cauzei asupra cărora a fost întrebat și nu ar fi spus tot ce știe în legătură cu împrejurări esențiale, urmărind prin aceasta împiedicarea/ îngreunarea tragerii la răspundere penală a inculpaților cercetați în dosarul trimis în judecată.

Astfel, procurorii anticorupție susțin că Tăriceanu ar fi susținut, în mod nereal, că nu a avut cunoștință despre retrocedarea către Paul Philippe Al României a unor suprafețe de teren în Băneasa (fosta fermă regală) și Snagov (trunchiul de pădure Fundul Sacului), despre implicarea inculpaților Tal Silberstein, Beny Steinmetz, Moshe Agavi și a altor persoane în procedurile de retrocedare și nici despre actele de vânzare-cumpărare vizând aceste bunuri.

Călin Popescu-Tăriceanu este acuzat că ar mai făcut declarații necorespunzătoare adevărului și nu ar fi spus tot ce știe în legătură cu relația avută cu inculpații Tal Silberstein, Dan Cătălin Andronic și Remus Truică, cu întâlnirile și discuțiile purtate cu acesta din urmă referitor la taxele notariale privind tranzacționarea imobilelor menționate și modalitatea de dobândire și valorificare a bunurilor revendicate.

„În același context, inculpatul a mai precizat că nu a avut o relație apropiată cu inculpatul Marcovici Marius, ascunzând totodată că are cunoștință de relația acestuia din urmă cu inculpatul Tal Silberstein. Totodată, inculpatul Popescu Tăriceanu Călin Constantin Anton a afirmat în mod nereal că nu l-a prezentat/introdus pe Tal Silberstein altor politicieni din România", mai precizează procurorii.

Cele mai citite

Președintele clubului Rapid, Daniel Niculae, urmărit penal! Acuzațiile care i se aduc

Preşedintele clubului Rapid, Daniel Niculae, a fost pus sub acuzare de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, pentru că l-a plătit şi ajutat...

Vopsirea auto profesională. Etapele procesului de vopsire pas cu pas

Vopsirea auto profesională este un proces complex și meticulos, care implică mai multe etape distincte pentru a obține un finisaj impecabil și durabil. În...

VIDEO. Tensiuni la Paris. Confruntare tensionată între susținătorii Israelului și cei ai Gaza

Tensiunile la cote maxime în fața prestigioasei universități Sciences Po din Paris din cauza războiului din Gaza, în timp ce manifestanți pro-israelieni au venit...
Ultima oră
Pe aceeași temă