10.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialTăriceanu vrea să fie MARTOR în dosarul lui Bogdan Olteanu. Ce va...

Tăriceanu vrea să fie MARTOR în dosarul lui Bogdan Olteanu. Ce va spune despre Liviu Mihaiu

Președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a declarat, marți seara, că dacă va fi citat ca martor în procesul fostului viceguvernator Bogdan Olteanu, nu are nici cea mai mică reținere de a se prezenta, întrucât el crede în nevinovăția lui Olteanu, informează Agerpres.

“Am văzut în spațiul public că avocatul apărării, adică al lui Bogdan Olteanu, ar fi vorbit despre solicitarea pe care ar fi făcut-o ca să fiu citat ca martor. Deci, dacă voi fi citat ca martor, sigur că mă voi duce să răspund întrebărilor pe care procurorii le vor pune. Dacă voi fi chemat, fără îndoială, nu am nici cea mai mică reținere în această privință. Dar nu pot să nu remarc că într-adevăr povestea escaladează și se folosește principiul pe care îl cunoașteți foarte bine: ‘calomniați, calomniați că tot rămâne ceva până la urmă'”, a spus Tăriceanu, la B1Tv.

El a arătat că îl cunoaște pe Liviu Mihaiu din 1990, a păstrat o relație cu acesta și în 2008 era unul dintre activiștii cei mai vizibili în domeniul apărării Deltei.

“Am păstrat o relație cu Liviu Mihaiu în toți acești ani și în 2008 era unul dintre activiștii cei mai vizibili pe domeniul apărării Deltei. Delta este un teren în care funcționa braconajul la maxim (…) Cu Liviu Mihaiu am discutat. El mi-a spus: ‘domnule, vreau să mă implic’. Sigur că era un militant cunoscut, mai era implicat împreună cu o altă organizație condusă de Dragoș Bucurenciu, care se numește Mai mult verde. Și am fost foarte bucuros că oameni care și-au arătat civismul și implicarea vor să-și asume o responsabilitate”, a explicat Tăriceanu.

El a adăugat că sunt detalii pe care, după atâția ani, nu-și aduce aminte și nu poate să confirme sau să infirme dacă el l-a recomandat ministrului Mediului de atunci, Attila Korodi. “Dar nu am recomandat un neica-nimeni, un ageamiu”, a adăugat Tăriceanu.

Președintele Senatului a mai spus că are îndoieli că ar fi fost o tranzacție și nu crede în această acuzație.

“Eu am îndoieli că a fost o tranzacție pentru că Vântu și Realitatea au fost adversari acerbi ai mei, ai PNL, ai Guvernului pe care l-am condus. Ne-au atacat, au făcut campanii de presă împotriva mea (…) Asta este fractura logică. De aia eu îmi permit să spun public că eu nu cred în această acuzație și cred în nevinovăția lui Olteanu”, a adăugat Tăriceanu.

Acesta a spus că nu-și aduce aminte ca Olteanu să-i fi cerut ceva în legătură cu Mihaiu. “Dar erau alți colegi de guvern care puteau să recomande anumite persoane pentru anumite funcții, cum credeți că îi selectam altfel”, a mai spus Tăriceanu.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Gata cu gătitul. Liviu Dragnea trece la treburi serioase și își deschide o afacere în domeniul comerţului cu ridicata de material lemnos

Conform informațiilor obținute de Economica.net din Monitorul Oficial, fostul politician Liviu Nicolae Dragnea a înființat recent firma LND Trading. Această companie este controlată de...

„El Clasico”, decis în prelungiri! Golul lui Jude Bellingham o duce pe Real Madrid aproape de un nou titlu

Real Madrid este foarte de a-și adjudeca al 36-lea titlu din istorie după ce s-a impus cu scorul de 3-2 în marele derby contra...

Erdogan este într-o vizită în Irak pentru dezvoltarea relațiilor economice dintre cele două țări

Președintele Turciei, RecepTayyip Erdogan este în Irak, prima vizită din 2011 a unui lider turc în această țară, potrivit rfi.ro. Subiectele discuțiilor dintre cei...
Ultima oră
Pe aceeași temă