15 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialTatăl bebelușului mort la maternitatea din Iaşi spune că nu era niciun...

Tatăl bebelușului mort la maternitatea din Iaşi spune că nu era niciun medic de gardă

Tatăl bebeluşului mort la naştere la Maternitatea ”Elena Doamna” din Iaşi susţine că în noaptea dinaintea tragediei în spital nu se afla niciun medic şi că a sunat chiar la 112 pentru a cere ajutor, însă conducerea maternităţii spune că soția bărbatului ar fi fost consultată de patru doctori.

onstantin Ciobanu, tatăl bebeluşului mort la Maternitatea ”Elena Doamna” din Iaşi, acuză că în noaptea de 8 spre 9 septembrie, cu câteva ore înainte ca soţia sa să nască, a mers prin întreg spitalul pentru a găsi un medic, însă fără succes, transmite corespondentul MEDIAFAX.

El a afirmat că a avut o discuție cu portarul unităţii medicale, pe care a înregistrat-o cu telefonul mobil şi a pus-o la dispoziţia presei.

”Dacă spitalul nu este de gardă, în triaj nu este niciodată medic. Uitaţi, acum este de gardă”, i-a spus portarul bărbatului.

“Am găsit eu vreun medic în spital?”, l-a întrebat Constantin Ciobanu pe paznic.

“Eu v-am arătat unde să mergeţi, dumneavoastră v-aţi dus. Am mers cu dumneavoastră, dar eu dacă mă duceam şi trezeam pe cineva din somn, eu a doua zi dimineaţă, aşa fac ăştia, eu a doua zi dimineaţă, când este raportul de gardă la ora 8.00, vine şi zice: «dom'le, eu vreau să fac un referat la portar!». «Dar de ce?» «Uite, că a intrat peste mine acolo cu o pacientă care nu este a mea, nu-i monitorizată de mine, fără aprobarea medicului care este, eu nu pot s-o monitorizez». Şi ăştia: «da, dom'le, dă s-o semnez!». Eu mai am vreo două pe la ei”, a mai spus portarul.

De asemenea, tatăl bebeluşului a mai spus că în noaptea dinaintea decesului copilului său soţia a fost supravegheată doar de către o infirmieră, care s-a purtat urât cu el atunci când i-a cerut ajutorul.

Bărbatul a precizat că, disperat că nimeni nu o ajută pe soţia sa, a sunat la 112.

”Nu vreau să aduc acuze nefondate niciunui doctor din spital, în schimb vreau să aduc acuze spitalului, conducerii spitalului, pentru că nu s-au luat toate măsurile de siguranţă. Nu este normal ca un copil să intre viu în spital şi să iasă mort. Am făcut două apeluri la 112. Le-am cerut pe la ora 4.00 dimineaţă să trimită o ambulanţă, menţionând că în spital nu este niciun medic de gardă, niciun asistent pe holurile spitalului. Triajul era închis, cu cheia pusă pe uşă. Am intrat în pavilion, nu era absolut nimeni”, a spus Constantin Ciobanu, tatăl bebeluşului mort la maternitatea din Iaşi.

Pe de altă parte, conducerea spitalului susţine că soţia bărbatului ar fi fost consultată de către medici de patru ori în noaptea respectivă, respingând acuzaţiile că femeia nu ar fi primit îngrijirile medicale necesare.

”Există la foaia de observaţie cele patru trasee de cardiotocografie (prin care sunt monitorizate bătăile inimii fătului – n.r.) la orele 0.30, 2.40, 4.50 şi 5.55. Inclusiv medicul de neonatologie s-a dus să discute cu pacienta la ora 2.00 şi a fost văzută în continuare din două în două ore, până dimineaţă, când doctoriţa Doina Iancu a dat acordul pentru cezariană“, a precizat medicul Răzvan Socolov, directorul medical al Maternităţii ”Elena Doamna” din Iaşi.

Cele mai citite

Sebastian Burduja, atac la adresa lui Nicușor Dan. “Modul în care arată centrul Capitalei, rezultatul incompetenţei”

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei, a subliniat sâmbătă că în centrul orașului există străzi cu o stare de degradare vizibilă și case...

Marcel Ciolacu critică conducerea liberală a Primăriei Constanţa: “Lipsesc cu desăvârșire”

Marcel Ciolacu, în calitate de președinte al PSD și premier, a criticat conducerea liberală a Primăriei Constanța, afirmând că performanța administrativă, investițiile și accesarea...

Cluj: Spălare de bani și trafic de droguri. Procurorii DIICOT au reținut 12 persoane

Procurorii DIICOT au reținut 12 persoane în urma unei investigații referitoare la constituirea unui grup infracțional specializat în trafic de droguri și spălare de...
Ultima oră
Pe aceeași temă