9.8 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecialTatăl elevului cu presupus ADHD sare în apărarea fiului său: Băiatul meu...

Tatăl elevului cu presupus ADHD sare în apărarea fiului său: Băiatul meu este acum într-un program de recuperare. Acasă nu a fost niciodată agresiv

Viorel Rizoiu, tatăl copilului acuzat că ar fi agresiv cu colegii de clasă a declarant că băiatul său nu a creat niciodată problem acasă, acesta fiind înscris într-un program de recuperare. 

“Băiatul meu este acum într-un program de recuperare care va dura până se va lămuri situaţia existentă. Mergem cu el, ca şi până în prezent, atât la psiholog şi la psihiatru. Colegii îl acuză de mai multe fapte şi l-au exclus din colectivitate. Acasă cu noi niciodată nu a fost agresiv, nici măcar din punct de vedere verbal. Ca orice adolescent a avut şi ieşiri copilăroase, dar nu reacţii ca cele de care este acuzat. Nu spun că tot ce am auzit de la colegii de clasă despre el sunt minciuni, dar copii sunt provocatori”, a spus tatăl copilului cu ADHD. citează Mediafax.


Citeşte şi: FOTO. Scandal la o școală din Pitești. Elevii și părinții protestează, de trei zile, împotriva primirii unui copil cu presupus ADHD. Băiatul a fost diagnosticat cu cancer şi i s-au dat 1% şanse la viaţă

Mama elevului din cauza căruia, elevii unei clase refuză să mai meargă la ore, a vorbit, pentru prima dată despre drama prin care trece familia sa. 


Tatăl băiatului cu presupus ADHD a dat asigurări ferme că se ocupă permanent de sănătatea fizică şi psihică a fiului său, menţionând că  aşteaptă un nou diagnostic al celor mai recente teste efectuate.

“Nu-l lăsăm din mână. De la şcoală e scutit medical 10 zile. Apoi, mai vedem. Nu stăm cu mâinile în sân. Peste două săptămâni vor veni nişte rezultate de la un institut din Bucureşti cu privire la diagnostic, dar nu vreau să comentez acum”, a spus tatăl copilului, citat de Mediafax.

 

Tatăl a declarant că fiul său a trecut prin mai multe intervenţii chirurgicale, cea mai grea fiind o operaţie suferită la nouă ani, în urma căreia s-au observant şi schimbări în comportamentul copilului, dar nu atât de grave pe cât sunt semnalate de colegii de clasă şi de părinţii lor.

“De 8 ani de când l-am luat am ştiut că are mici probleme de sănătate, cu care s-a născut. În mediul pediatru a fost diagnosticat cu ADHD. La 9 ani a avut două operaţii inghinale, care i-au afectat mersul, iar de aici s-a pus o amprentă asupra lui şi psihic. De atunci am tot stat din spital în spital. Probabil s-a rupt legătură cu copiii, cu mediul normal. În copilărie ştia să se joace. După multele probleme de sănătate n-a ştiut să se facă înţeles. Nu a ştiut să-şi mai facă prieteni. Nu vreau să acuz pe nimeni. Nimeni nu e perfect”, a mai spus Viorel Rizoiu.


Citeşte şi: Răsturnare de situație. Dezvăluiri șocante din cazul copilului diagnosticat cu ADHD. Comitetul de părinți susține că băiatul ar trimite SMS-uri și bilețele de amenințare colegilor: „Te ucid!”, „Te tai!”

Comitetul de părinți de la Şcoala I.L.Caragiale din Piteşti susține că băiatul diagnosticat cu ADHD, al cărui caz a ajuns în această săptămână în atenția presei, i-ar fi amenințat pe colegii săi cu bătaia și cu moartea. Totodată, aceștia au menţionat că s-au adresat Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, cât și Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, însă autoritățile le-ar fi răspuns că nu pot lua măsuri, întrucât băiatul este minor, se arată într-un drept la replică trimis redacției şi semnat de președintele Comitetului de Părinți, Iuliana Pîrvu.


 

 

Cele mai citite

FOTO. Schimbări de design și butoane noi. Cum ar putea arăta iPhone 16

Nici bine nu a trecut febra iPhone 15, căci Apple deja pregătește următorul model, iPhone 16. Potrivit informațiilor apărute în spațiul online, se pare...

România va avea o echipă în finala EHF European League! Gloria Bistrița și Dunărea Brăila se duelează în penultimul act

Formațiile CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud şi HC Dunărea Brăila vor fi adversare în semifinalele EHF European League, conform tragerii la sorţi efectuate astăzi la...

De ce să măsori ingredientele cu un cântar de bucătărie? 3 motive

Utilizarea unui cântar de bucătărie poate părea un pas inutil pentru cei care sunt obișnuiți să măsoare ingredientele „după ochi”. Însă, când începi să...
Ultima oră
Pe aceeași temă