12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialTaxiurile din zona aeroporturilor, în vizorul poliției. Un taximetrist, prins conducând fără...

Taxiurile din zona aeroporturilor, în vizorul poliției. Un taximetrist, prins conducând fără permis

Zeci de taxiuri au fost verificate de poliție, miercuri, în cadrul unei acțiuni desfăşurate, în zona a 5 aeroporturi internaţionale, pentru verificarea legalităţii transportului în regim de taxi. În numai două ore, polițiștii au constatat o infracțiune și au aplicat aproape 50 de sancţiuni contravenţionale.

”La data de 27 iulie a.c., sub coordonarea de specialitate a Direcției Rutiere și a Direcţiei de Poliţie Transporturi din cadrul I.G.P.R., poliţiştii au verificat autovehiculele care efectuează transport în regim de taxi, în zona aeroporturilor internaţionale Henri Coandă Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Bacău şi Iaşi.

Acţiunile s-au derulat pe parcursul a două ore, în funcţie de traficul de pasageri din fiecare aeroport.

Poliţiştii au controlat 167 de autoturisme, au constatat o infracțiune de conducere a unui vehicul fără permis de conducere și au aplicat 47 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 8.070 de lei”, informează IGPR.

Dintre acestea, 41 au fost pentru abateri prevăzute de O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi 3 pentru încălcarea prevederilor Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere.

Ca măsură complementară, poliţiştii au retras 7 certificate de înmatriculare.

La activități au participat polițiști de la rutieră și de la transporturi, sprijiniți de specialiști de la R.A.R. și jandarmi.

Exemplu:

Polițiștii au depistat un bărbat, de 31 de ani, din localitatea Păun, judeţul Iaşi, în timp ce conducea un autoturism, în regim taxi, în municipiul Iaşi, având permisul de conducere reţinut.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 335 din Codul Penal.

Cele mai citite

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...
Ultima oră
Pe aceeași temă