13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialTeatrul pentru adolescenți se descide mâine

Teatrul pentru adolescenți se descide mâine

Festivalul de teatru pentru adolescenți Teen-Fest, organizat de Teatrul Excelsior, debutează duminică cu spectacolul "Aproape" de John Cariani, regia Vlad Cristache, informează un comunicat transmis sâmbătă AGERPRES.

Desfășurat sub motto-ul "Povești de dincolo de cortină", Teen-Fest adună peste 50 de evenimente dedicate adolescenților, de la spectacole de teatru profesionist, re-citiri regizorale ale textelor din marea dramaturgie ori teatru social, până la intervenții teatrale realizate outdoor, în parcuri, centrul istoric și alte locuri din oraș.

În cadrul festivalului, aflat la a doua ediție și desfășurat în perioada 25 septembrie — 1 octombrie în București, vor avea loc o serie de ateliere creative dedicate adolescenților (scriere creativă, fotografie, coregrafie), care se vor încheia cu un showcase, pe care tinerii îl vor susține în fața publicului și care va da imaginea "orașului ascuns" al fiecăruia.

Un juriu format din cinci liceeni va alege cel mai bun spectacol din cadrul secțiunilor Teen Attitude și Reborn Clasics.

Evenimentul este realizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

Biletele se pot cumpăra de pe site-ul bilet.ro și de la casa de bilete a Teatrului Excelsior și a teatrelor partenere și au prețuri cuprinse între 12 lei (pentru liceeni) și 30 lei.

Prima ediție a festivalului a primit Premiul de Excelență pentru Promovarea Industriilor Culturale și Creative în spiritual valorilor europene, acordat de Institutul European din România.

Cele mai citite

Ciolacu laudă candidații PSD la funcții de primar. Au “ambiția de a face lucruri”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, anunță candidații PSD la funcții de primar în municipiul București, lăudându-i pentru faptul că au "ambiția de a face lucruri". Este...

Un film românesc și unul România – Republica Moldova participă la festivalul de film de la Moscova, în ciuda sancțiunilor asupra Rusiei. Regizorul român...

Un film realizat în România, intitulat "21 de rubini", a fost prezentat în cadrul festivalului de film de la Moscova (19 - 26 aprilie...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...
Ultima oră
Pe aceeași temă