13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialTeroare în Bărăgan. Animalele sătenilor din Măxineni sfâșiate de șacali sau maidanezi...

Teroare în Bărăgan. Animalele sătenilor din Măxineni sfâșiate de șacali sau maidanezi sălbăticiți

Situație extrem de ciudată în comuna brăileană Măxineni, unde în ultimele nopți au fost sfâșiate peste 60 de oi și 30 de găini care au fost rănite de unul sau mai multe animale care le-au mușcat dar nu le-au mâncat. Primul atac s-a întâmplat în noaptea de 30 aprilie spre 1 mai, când un fermier din localitate, Stoica Baciu, a găsit 26 de oi moarte şi alte trei grav rănite, care au și murit după câteva ore. „Atacul s-a produs în două dimineți. În noaptea de 30 spre întâi am găsit 30 de animale sfâșiate”, a declarat fermierul. Animalele aveau muşcături pe tot corpul.

În aceeaşi seară, o vecină de pe aceeași stradă a găsit 30 de găini ucise. În noaptea următoare în ograda altui localnic au fost uciși trei miei, după care a urmat un nou atac nocturn în gospodăria lui Stoica Baciu, căruia de această dată i-au fost sfâșiați 20 de miei de rasă, în valoare de 20.000 lei.

Anchetă a Poliției și DSV Brăila

Cazul este anchetat de Secția 1 de  Poliție Rurală și de Direcția Sanitar – Veterinară (DSV) Brăila, care a prelevat probe de la animalele ucise pentru a le face analiza de laborator. „Am adus probe la laborator pentru stabilirea diagnosticului exact pentru că avem suspiciunea că fiind vorba de animale sălbatice nu cumva să fie rabie”, a declarat Gicu Drăgan, directorul DSV Brăila.

Se presupune că ar putea fi vorba de șacali sau haite de câini fără stăpân aduși de pe străzile Brăilei și abandonați pe câmp, unde s-au sălbăticit. „Reprezentanţii fondului de vânătoare spun că există şacali în zonă, dar aceştia se feresc de comunităţile umane, iar dacă atacă, o fac pentru a se hrăni, deci ar fi omorât unul sau două exemplare şi le-ar fi luat de acolo. E posibil să fie vorba de haite de câini fără stăpân”, a precizat directorul DSV Brăila.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă