13.7 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecialTiberiu Iacob Ridzi: Starea de sănătate a soţiei mele s-a agravat

Tiberiu Iacob Ridzi: Starea de sănătate a soţiei mele s-a agravat

Primarul din Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi, soţul Monicăi Iacob Ridzi, spune că starea de sănătate a soției sale s-a agravat şi că în penitenciar nu îi poate fi administrat tratamentul necesar, conform Mediafax.

Tiberiu Iacob Ridzi l-a însoţit, duminică, pe avocatul Alexandru Chiciu la Secţia exterioară Cluj-Napoca a Penitenciarului Gherla, unde este încarcerată Monica Iacob Ridzi, însă nu a putut intra, deoarece au fost epuizate cele patru vizite la care fostul ministru are dreptul.

Ridzi a declarat că starea de sănătate a soţiei sale s-a agravat de când se află în penitenciar.

“Nu se poate acorda acest tip de tratament (necesar pentru bolile de care suferă Monica Iacob Ridzi – n.r.) în penitenciar. Acum este sub tratamentul pe care îl avea în momentul în care a intrat în penitenciar, însă bolile de care suferă au nevoie de alte tipuri de tratament, care nu pot fi acordate aici", a spus Tiberiu Iacob Ridzi.

Citește și: Monica Iacob Ridzi, internată la infirmerie

La rândul său, avocatul Alexandru Chiciu, care a intrat la clienta sa, a spus că încearcă să găsească pârghii pentru a o scoate pe Monica Iacob Ridzi din închisoare, întrucât este nevinovată.

"Starea dânsei de sănătate nu este foarte bună, dealtfel acesta este și unul dintre motivele pentru care vreau să vorbesc cu doamna Ridzi, să vedem ce demersuri putem face pentru eventualul transfer la un penitenciar- spital. Sigur, vom încerca orice demers pe care legea îl va permite, vreau să discut cu dânsa și să găsim toate pârghiile legale, ca acest om realmente nevinovat să iasă din închisoare", a spus avocatul, înainte de a intra la Ridzi.

Din punct de vedere juridic nu se mai poate face nimic pentru ca Monicăi Iacob Ridzi să îi fie redusă pedeapsa, deoarece hotărârea ÎCCJ este definitivă, potrivit lui Alexandru Chiciu. 

Citește și: Cazul Monica Ridzi sau cum ne-am pierdut umanitatea

Monica Iacob Ridzi a fost condamnată definitiv, în 16 februarie, de instanța supremă, la cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu privind manifestările organizate în 2009 de Ziua Tineretului. Fostul ministru s-a predat la Poliția Județeană Cluj, fiind încarcerată la secția exterioară din Cluj-Napoca a Penitenciarului Gherla, unde va sta în perioada de carantină.

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Gherla, Dan Donciu, declara că în perioada de carantină, de 21 de zile, Monica Iacob Ridzi este ţinută sub observaţie şi are aceleaşi drepturi ca orice alt deţinut, urmând ca după această etapă o comisie de specialitate să îi stabilească regimul de detenţie.

Astfel, Ridzi are dreptul la patru vizite, la colete de maximum zece kilograme, cu un supliment de până la şase kilograme de fructe şi legume, şi până la 20 de kilograme de apă sau băuturi răcoritoare.

De asemenea, Monica Iacob Ridzi are dreptul să facă solicitări speciale, în funcţie de starea sa de sănătate sau dacă are anumite nemulţumiri, solicitări care îi vor fi trecute în dosarul personal şi ulterior analizate de un judecător de drepturi şi libertăţi.

Cele mai citite

Gestionarea culturii de lucernă pentru randamente maxime

Cultura de lucernă are un rol important în agricultura modernă, prin multiplele sale beneficii. Lucerna (Medicago sativa) este o plantă furajeră perenă, din familia...

Cum își schimbă Nicușor Dan aspectul fizic, în timpul campaniilor electorale. FOTO

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, pare să fie extrem de preocupat de aspectul său fizic, în perioada campaniilor electorale, când dorește să pară...

Securizează fiecare încăpere cu priza cu întrerupător aplicată, de la sercomelectric.ro

Nu doar sistemele de securitate sporesc siguranța unei clădiri, ci și sistemul electric este cel care face diferența. Este bine ca acesta să fie...
Ultima oră
Pe aceeași temă