13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialPremieră în România: Fostul procuror general Tiberiu Nițu, urmărit penal în dosarul...

Premieră în România: Fostul procuror general Tiberiu Nițu, urmărit penal în dosarul coloanelor oficiale

UPDATE 8.40: La ieșirea din sediul DNA, Nițu a declarat că a beneficiat de un dispozitiv de însoţire şi protecţie proporţional cu riscul pe care îl presupune funcţia pe care a exercitat-o. 

UPDATE: Tiberiu Nițu este urmărit penal în dosarul coloanelor oficiale. El este acuzat de complicitate la abuz în serviciu. 

—-

Fostul procuror general Tiberiu Nițu se află, marți dimineață, la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA). El este cercetat pentru că ar fi folosit nelegal coloanele oficiale, în dosarul fostului vicepremier Oprea, care este urmărit penal. 

Tiberiu Nițu a demisionat în 3 februarie, fiind vizat în dosarul fostului vicepremier Gabriel Oprea, pentru că ar fi beneficiat nelegal de coloane oficiale, în baza unui protocol încheiat cu Ministerul de Interne.

 ”Cu toate că Raportul MCV validează rezultatele activităţii mele în fruntea Ministerului Public, la fel şi datele din bilanţ care vor fi făcute publice în cursul lunii martie,  în condiţiile în care numele meu şi funcţia pe care o reprezint sunt asociate în mod artificial cu o situaţie de natură să aibă consecinţe asupra imaginii instituţiei pe care o conduc, am decis – ca un gest de responsabilitate şi onoare – să îmi depun demisia din funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. ”, a explicat Nițu, într-o declarație trimisă presei.

Citește și: Bursa zvonurilor. Cine va fi noul procuror general al României

Amintim că și fostul vicepremier Gabriel Oprea, cercetat în dosarul coloanelor oficiale, este urmărit penal pentru două infracțiuni de abuz în serviciu. Conform DNA, una dintre infracţiunile de abuz în serviciu constă în folosirea resurselor umane şi materiale ale Ministerului Afacerilor Interne pentru a asigura, în mod nelegal, însoţirea deplasărilor efectuate de ministru cu echipaje ale poliţiei rutiere.  Cea de a doua infracţiune de abuz în serviciu are legătură cu încheierea unui protocol în baza căruia procurorul general ar fi beneficiat în mod nelegal de coloană oficială. 

Citește și: Gabriel Oprea, URMĂRIT PENAL, în dosarul coloanelor oficiale: Mi se pare nedrept

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...
Ultima oră
Pe aceeași temă