14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialVIDEO: Tiberiu Niţu va cere revocarea Alinei Bica dacă aceasta nu demisionează

VIDEO: Tiberiu Niţu va cere revocarea Alinei Bica dacă aceasta nu demisionează

Procurorul general Tiberiu Niţu a anunțat că dacă Alina Bica nu demisionează va solicita revocarea ei din funcție. Nițu a precizat că faptele de care este acuzată Alina Bica sunt grave dar nu au fost săvârşite în timpul exercitării funcţiei de procuror sau de şef al DIICOT.

Potrivit Mediafax, Tiberiu Niţu a spus, la intrarea în sediul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, că Alina Bica se bucură de prezumţia de nevinovăţie.

Procurorul general a subliniat că Direcţia de Investigare a Infacţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) este o structură extrem de importantă, este constituită din procurori oneşti, care ştiu să îşi facă treaba şi care este apreciată la nivel internaţional.

Întrebat cine va conduce DIICOT în perioada următoare, Niţu a spus că, pentru început, conducerea Direcţiei va fi asigurată de procurorul şef adjunct, împreună cu el.

Niţu a fost întrebat şi dacă se va întruni Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) pentru suspendarea din funcţie a Alinei Bica, răspunzând că dacă aceasta nu îşi va da demisia, el, în calitate de procurorul general al Parchetului ICCJ, va analiza şi va solicita revocarea ei din funcţia de conducere şi din DIICOT.

Întrebat de ce CSM a încuviinţat arestul la domiciliu, în condiţiile în care în alte cazuri încuviinţarea este pentru arestare preventivă, Tiberiu Niţu a spus că decizia CSM nu este o imixtiune în procedura unei instanţe, ci este o procedură prevăzută de lege, prin care se încuviinţează luarea unei măsuri preventive, mai departe decizia aparţinând instanţei.

Tiberiu Niţu a mai spus că a fost informat de către procurorul şef al DNA, Codruţa Kovesi, joi seară, despre măsurile luate în cazul Alinei Bica, mai arată Mediafax.

Alina Bica a fost reţinută de DNA, joi noapte, pentru abuz în serviciu, după ce Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul ANRP din care actualul procuror-şef al DIICOT a făcut parte, a acordat, în 2011, o despăgubire pentru un teren supraevaluat din Capitală.

www_server_root = ‘http://worker.contentchannel.ro/play’;document.write(”);if(typeof flowplayerhtml == ‘undefined’) { document.write(”);}var domain = document.domain;var domain_split = domain.split(‘.’);var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayerhtml_big/9219b035a4f06b3126e327337243af0b/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));

Cele mai citite

Un bărbat a fost arestat după ce a amenințat că se aruncă în aer la consulatul Iranului la Paris

Poliția franceză a arestat un bărbat care a amenințat că se va arunca în aer la consulatul Iranului din Paris, dar la percheziție s-a...

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...

Charalambous, cu o zi înaintea derby-ului FCSB – Rapid: „Jucătorii sunt înfometaţi să câştige acest titlu de campioni”

Antrenorul echipei FCSB, Elias Charalambous, a declarat că jucătorii săi sunt înfometaţi să câştige titlul de campioni în acest sezon şi că o victorie...
Ultima oră
Pe aceeași temă