21.3 C
București
vineri, 10 mai 2024
AcasăSpecialȚigări de contrabandă, ascunse în icoană, sos de roșii și roata de...

Țigări de contrabandă, ascunse în icoană, sos de roșii și roata de rezervă

Traficanții de țigări inventează noi metode de a ascunde țigările aduse ilegal ăn România. Polițiștii de frontiară și vameșii de la Punctul de Trecere al Frontierei Oancea, județul Galați, au descoperit peste 11.000 de ţigarete pe care trei persoane încercau să le introducă în România ascunse într-o icoană, în sos de tomate sau în roată de rezervă a unui autoturism.

”Luni 02 iunie, la ora 07.30 s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea, judetul Galati, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, cetăţeanul cu dublă cetăţenie română şi R. Moldova I. C., în vârstă de 61 de ani, pasager într-un microbuz marca Mercedes”, informează IGPF.

Polițiștii de frontieră au solicitat vameșilor să facă un control amănunțit al bagajelor pasagerului din R. Moldova după ce acesta a început să aibă reacții de neliniște nejustificate. 

”În urma controlului efectuat, echipa comună formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali a descoperit, ascunse şi nedeclarate, ascunse într-o icoana pe care bărbatul o avea asupra sa, 2.400 de ţigarete marca Winston cu timbru de acciză R. Moldova, fabricate în Ucraina”, mai arată Poliția de Frontieră.

Tot luni, în jurul orei 06.15, s-a prezentat la Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier, pentru a intra în ţară, A.C., cetăţean al R. Moldova, în vârstă de 27 ani, pasageră într-un autoturism condus de un conaţional.

Ca urmare a valorificării unei informaţii aflate în lucru, a fost efectuat un control amănunţit asupra autoturismului şi a bagajelor personale ale lui A. C., fiind astfel descoperite, ascunse în borcane cu pastă de tomate, 720 ţigarete marca Plugaru, pe care femeia intenţiona să le introducă ilegal în România cu scopul de a le comercializa.

”Duminică în jurul orei 04.45, tot la PTF Galaţi-rutier s-a prezentat pentru a intra în ţară, M.C., în vârstă de 29 de ani, cu dublă cetăţenie română şi R. Moldova, conducând un autoturism marca Mitsubishi Challenger.

Având la bază valorificarea unei informaţii, lucrătorii noştri au efectuat un control amănunţit asupra autovehiculului si au descoperit, ascunse în roata de rezervă a autoturismului, 8.600 de ţigarete marca Winston fabricate în Ucraina.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii ţigaretelor, în valoare totală de aproximativ 4500 lei, în vederea confiscării, iar cele trei persoane au fost sancţionate contravenţional cu amenzi cuprinse între 5.000 lei şi 7500 lei”, mai arată IGPF.

Cele mai citite

Specialiștii Muzeului Național de Artă al României se alătură grevei din Cultură

Sindicatul Specialiștilor Muzeului Național de Artă al României, afiliat  federației sindicale CulturMedia și confederației Cartel ALFA,  se solidarizează  cu  toți ceilalți colegi ai sindicatelor...

Ana Bogdan, învinsă în turul secund la Roma

Ana Bogdan a ratat calificarea în turul al treilea la Roma, unde s-ar fi duelat cu Sorana Cîrstea, după ce a fost învinsă în...

VIDEO. E gata! Sebastian Dobrincu și Ioana Ignat au pus punct relației. “Viața merge înainte, indiferent de orice”

Sebastian Dobrincu și Ioana Ignat și-au spus "adio" după o relație frumoasă de trei ani. Tot ce e frumos are și un sfârșit. Cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă