13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialTimişoara: Aproape 400 de vizitatori în prima zi a controversatei expoziții "Our...

Timişoara: Aproape 400 de vizitatori în prima zi a controversatei expoziții “Our Body”

 Aproximativ 400 de persoane au vizitat în prima zi controversata expoziție intitulată "Our Body: Universul interior”, deschisă vineri la Muzeul Banatului din Timișoara, la care sunt prezentate corpuri umane plastifiate şi peste două sute de organe, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit reprezentanților Muzeului Banatului, vineri, ziua în care a fost deschisă expoziția "Our Body: Universul interior”, s-au înregistrat circa 400 de vizitatori, cifra fiind mai mare decât în cazul altor expoziții.

De asemenea, câţiva vizitatori stăteau la coadă chiar și sâmbătă dimineața, înainte de deschidere, ceea ce i-a surprins pe angajații muzeului.

"Mi s-a comunicat că au venit deja aproximativ 400 de persoane. Este foarte bine. Este un număr mai mare decât în cazul altor expoziții. De asemenea, azi dimineață (sâmbătă – n.r.) expoziția ar fi trebuit să se deschidă la ora 10.00, iar eu când ajuns la 10 fără un sfert deja aveam un grup de șapte persoane care ne aștepta. Ne-a luat și pe noi puțin prin surprindere, că abia am deschis expoziția”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, Adriana Zanfir, reprezentant al Muzeului Banatului.

Expoziția este deschisă în perioada 5 februarie – 28 aprilie, zilnic, între orele 10.00 – 22.00.

Un bilet costă, în timpul săptămânii pentru adulți – 45 de lei, iar la sfârşitul de săptămână 54 de lei. Studenții și pensionarii pot vizita expoziția cu un bilet de 35 de lei, de luni până vineri, și de 45 de lei la sfârșit de săptămână. Pentru cei care au vârste cuprinse între 7 și 18 ani prețul este cuprins între 28 și 34 de lei, în funcție de ziua vizitei. Micuţii care nu au împlinit 7 ani au acces gratuit.

Societatea Timișoara cerea ca expoziţia să nu fie deschisă, întrucât prezintă corpuri umane reale, specimenele aparținând unor oameni care au murit în China. În opinia Societății Timișoara, expunerea unor cadavre în ipostaze uneori "ilare” contravine credințelor tradiționale ale poporului român.

Organizatorii expoziției, însă, au declarat că aceasta are menirea de a atrage atenţia vizitatorilor asupra felului în care se îngrijesc.

 

Cele mai citite

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă