12.9 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialTimișoara rămâne fără apă caldă

Timișoara rămâne fără apă caldă

Furnizarea de apă caldă în Timișoara a fost oprită, joi seara, de compania  de termoficare din municipiu, Colterm SA, după ce E.On Gaz a sistat alimentarea cu gaze naturale a societăţii din cauza unor datorii, potrivit Mediafax. 

Reprezentanţii Colterm au declarat că vineri se va face o plată, iar problema se va remedia.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi seară, de reprezentanţii Colterm SA, compania de termoficare din Timișoara, începând cu ora 17.00 a fost oprită furnizarea apei calde în întreg orașul. 

“În data de 1 octombrie 2015, E.On Gaz a decis sistarea furnizării gazelor naturale pentru Compania Locală de Termoficare Colterm S.A., începând cu ora 17.00, ceea ce înseamnă oprirea furnizări apei calde de consum în municipiul Timişoara și imposibilitatea furnizării căldurii”, se arată în comunicat.

Reprezentanții Colterm spun că furnizarea gazelor a fost sistată în condițiile în care plafonul datoriei nu a fost atins.

“Acest lucru l-au făcut (reprezentanţii companiei de gaze – n.r.) în contextul în care, în prezent, avem credit furnizor care nu a fost depășit, adică un plafon al datoriei care nu a fost atins. În prezent, datoriile nostre către furnizorul de gaz au ajuns la jumătate față de perioada similară a anului trecut”, se mai arată în comunicat.

De asemenea, Colterm precizează că “din această după-amiază, timp de câteva ore, echipele nostre au făcut tot posibilul pentru a porni furnizarea agentului termic cu combustibil alternativ, care este păcura”, însă din cauza “consumului redus de agent termic al orașului cazanele care funcționează cu combustibil alternativ nu pot fi pornite”.

Reprezentanţii Colterm au mai anunțat că, în cursul zilei de vineri, se va efectua o plată către furnizorul de gaz și în cel mai scurt timp va fi reluată și furnizarea agentului termic.

Reprezentanții Colterm nu au precizat la ce sumă se ridică datoria către furnizorul de gaze naturale.

Compania de termoficare Colterm are peste 65.000 de abonaţi în Timişoara.

Cele mai citite

Nicu Ștefănuță: „În sfârșit, directiva privind violența împotriva femeilor a fost adoptată”

În ultima sesiune plenară din legislatura actuală, Parlamentului European a votat primul act legislativ al UE privind violența împotriva femeilor și violența domestică, care...

Crizele și economia

Organizările au, fiecare, o finalitate a cărei satisfacere asigură identitatea. Multe întâmpină azi dificultăți, dar și  crize.  Este criză atunci când dificultățile periclitează...

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...
Ultima oră
Pe aceeași temă