15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialTiriac Jr., achitat definitiv in dosarul "Cocaina pentru VIP-uri"

Tiriac Jr., achitat definitiv in dosarul “Cocaina pentru VIP-uri”

Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins, joi, ca nefondat recursul procurorilor in dosarul in care fiul lui Ion Tiriac, Ion Alexandru Tiriac, a fost achitat pentru acuzatia de trafic de droguri, decizia instantei supreme fiind definitiva, informeaza NewsIn.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a ramas, pe 14 octombrie, in pronuntare, in acest caz.

Fiul omului de afaceri a fost prezent in sala de judecata la ultimul termen si a sustinut in fata magistratilor ca se considera nevinovat si ca vrea sa fie achitat.

Procesul "Cocaina pentru VIP-uri", in care fiul lui Ion Tiriac, Ion Alexandru Tiriac, este acuzat de de trafic de droguri, a inceput pe 2 septembrie la Inalta Curte de Casatie si Justitiei, dupa ce procurorii au facut recurs impotriva deciziei de achitare data in februarie de Curtea de Apel Bucuresti.

Parchetul General a anuntat, la inceputul anului, ca va face recurs la decizia de achitare a lui Ion Alexandru Tiriac data de Curtea de Apel Bucuresti (CAB) in dosarul "Cocaina pentru Vip-uri", in data de 23 februarie.

Fiul omului de afaceri Ion Tiriac a fost achitat, de asemenea, pe 18 octombrie 2007, de catre Tribunalul Bucuresti pentru toate faptele de care a fost acuzat de procurori in dosarul "Cocaina pentru VIP-uri".

Judecatorii CAB din dosarul "Cocaina pentru VIP-uri" au criticat, in motivarea deciziei de achitare, atitudinea procurorilor fata de administrarea probelor, instanta putand folosi doar declaratiile martorilor, insuficiente, insa, pentru condamnarea lui Ion Alexandru Tiriac.  Judecatorii au constatat ca declaratiile date de martori sunt contradictorii, nu au caracterul unor probe certe de vinovatie si sunt insuficiente pentru condamnarea lui Ion Alexandru Tiriac. Magistratii mai arata de decizia de achitare este justificata in lipsa unor probe certe si obiective in acuzare.

Infractiunile de care este acuzat Ion Alexandru Tiriac sunt trafic de droguri de mare risc, detinere de droguri de mare risc, punere la dispozitie a locuintei in vederea consumului ilicit de droguri de mare risc. Instanta a luat, insa, act de faptul ca unele fapte de care este acuzat Tiriac Jr. s-au prescris, dar acesta a dorit continuarea procesului penal, cerand achitarea.

Ancheta in dosarul "Cocaina pentru VIP-uri", in care este inculpat si Ion Alexandru Tiriac, a inceput in 2002, iar in luna februarie 2004, au fost arestati doi tineri, Bogdan Albu si Radu Eugen Nastase asupra carora s-a gasit cocaina. Ulterior, Radu Nastase a intrat in programul de protectie a martorilor, dar a fost deconspirat intr-o emisiune tv de procurorul Gheorghe Muscalu. In acelasi dosar, au fost cercetate alte sapte persoane, printre care Tiriac jr., Ileana Lazariuc, Raluca Sandu si Robert Sandu.

Ion Alexandru Tiriac a fost trimis in judecata doar pentru consum de droguri si, in final, a fost achitat de Tribunalul Bucuresti. Procurorii au contestat decizia si au cerut conexarea celor doua dosare.

Robert Sandu a fost condamnat si apoi eliberat conditionat, dupa ce a executat doua treimi din pedeapsa definitiva de trei ani de inchisoare, iar dosarul Ralucai Sandu se afla inca pe masa procurorilor.

Partea de dosar cu ceilalti inculpati care nu erau VIP-uri s-a judecat separat, iar, in decembrie 2005, Tribunalul Bucuresti a pronuntat pedepse grele in cazul acestora.

Cele mai citite

Rolul ficatului în eliminarea toxinelor din organism

Una dintre principalele funcţii ale ficatului este detoxifierea. Acest organ esenţial al organismului este responsabil pentru metabolizarea şi eliminarea toxinelor, curăţarea sângelui prin filtrarea...

Liderul ATP a rămas fără antrenor. Djokovic l-a concediat pe Goran Ivanisevic

După începutul dezamăgitor de sezon, în care nu a reușit să cucerească niciun titlu, tenismenul sârb Novak Djokovic a luat o decizie radicală și...

Românii din Spania se încred în România: trimit bani, transferă expertiză și atitudine sănătoasă

Repatriot, platforma care conectează românii din afara granițelor cu țara, a condus misiunea economică România-Spania, desfășurată în perioada 21-27 martie în Barcelona și Insulele...
Ultima oră
Pe aceeași temă