10.7 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialȚîță, șeful Academiei infractorilor, condamnat la 30 de ani de închisoare

Țîță, șeful Academiei infractorilor, condamnat la 30 de ani de închisoare

Adrian Botez, coordonatorul rețelei infracționale Academia infractorilor, a fost condamnat la 30 de ani de închisoare. Decizia a fost luată de către magistrații Tribunalului București, însă decizia nu este definitivă. 

60 de ani de închisoare au fost deciși de magistrații TB pentru pentru nouă inculpaţi din dosarul “Academia Infractorilor”, acuzaţi de DIICOT de numeroase fapte cu violenţă. Adrian Botez, zis Țîță a primit jumătate. Adică 30 de ani. El este considerat de procurori liderul rețelei. Pedeapsa este cumultată cu o alta decisă de Tribunalul Bacău, în urmă cu mai mulți ani. 

Citește și: Membru al grupării “Academia infractorilor”, arestat după nouă luni de căutări

Din gruparea infracțională condusă de Andrei Botez fac parte peste 100 de membri.Aceștia erau antrenați și organizați după criterii militare.

Șeful grupării şi 17 locotenenţi ai acestuia au fost trimişi în judecată, pentru 27 de tâlhării comise, în octombrie 2015, în Marea Britanie, Belgia, Italia, Franţa, Germania, Austria şi Danemarca.

Citește și: „Academia Infractorilor Români“ dădea lecții „Panterei Roz“ din Balcani

Procurorii DIICOT au trimis dosarul la Tribunalul Bucureşti, pentru constituire sau aderare şi sprijinire a unui grup infracţional organizat, instigare şi complicitate la tâlhărie calificată, instigare la furt calificat, favorizarea făptuitorului şi tăinuire.

Cele mai citite

Evită cele mai comune greșeli în deparazitarea internă a câinilor!

Sfaturile utile pentru o deparazitare cât mai eficientă a animalelor de companie Deparazitarea internă este o parte esențială a îngrijirii câinilor - aceasta contribuie la...

Nicolae Ciucă, noi declarații despre situația doctorului Cătălin Cîrstoiu

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, spune că în coaliţie s-a decis să existe o clarificare din partea medicului Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL pentru Primăria...

Corvinul Hunedoara – Oțelul Galați, finala Cupei României din acest an

Oţelul Galaţi a obținut calificarea în finala Cupei României pentru a doua oară în istorie, după ce a învins-o, pe teren propriu, pe Universitatea...
Ultima oră
Pe aceeași temă