15.8 C
București
miercuri, 8 mai 2024
AcasăSpecialUPDATE. DNA cere încuviințarea arestării preventive a deputatului Titi Holban, inculpat pentru...

UPDATE. DNA cere încuviințarea arestării preventive a deputatului Titi Holban, inculpat pentru trafic de influență

UPDATE 12.53: Procurorii anticorupție cer încuviințarea arestării preventive a deputatului Titi Holban, informează un comunicat al DNA.

”În conformitate cu prevederile art. 72 alin. 2 din Constituţia României şi ale art. 195 alin. 1 şi 2 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție a transmis procurorului general al României cererea și referatul întocmit de procurorii anticorupţie, în vederea sesizării ministrului Justiției, pentru a cere președintelui Camerei Deputaţilor încuviințarea arestării preventive a deputatului HOLBAN TITI, pentru infracţiunea de trafic de influenţă”, arată Direcția Națională Anticorupție.

—-

Procurorii anticorupție au pus în mișcare acțiunea penală față de deputatul Titi Holban, pentru trafic de influență, informează, marți, un comunicat al Direcției Naționale Anticorupție (DNA). Holban a promis unei persoane că va interveni la autoritățile antifraudă pentru ca firma denunțătorului să nu fie amendată, în schimbul sumei de 10.000 de euro.

Citește și: UPDATE. Deputatul Holban, audiat la DNA într-un dosar de luare de mită

”În luna ianuarie 2014, inculpatul Holban Titi a acceptat promisiunea unui denunţător că, în schimbul sumei de 10.000 euro, sumă pe care a primit-o efectiv, în două tranşe, va interveni pe lângă o altă persoană, pentru ca aceasta, la rândul ei, să intervină pe lângă un inspector cu funcţie de conducere la una dintre Direcţiile Regionale Antifraudă, astfel încât o societate administrată de un apropiat al denunţătorului să nu fie sancţionată în urma controlului efectuat de această instituţie.

Inculpatului HOLBAN TITI i s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală”, precizează DNA.

 

Cele mai citite

Borussia Dortmund e prima finalistă a Ligii Campionilor la fotbal după 1-0(0-0) cu PSG

Borussia Dortmund s-a calificat în finala Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Paris Saint-Germain cu scorul de 1-0 (0-0), marţi seara,...

În ce condiții ar putea da România un sistem Patriot Ucrainei

Iohannis a declarat că inclusiv liderul de la Casa Albă ”a adus această chestiune în discuție”, iar președintele român a spus că este ”deschis...

Iohannis – nu popcorn, ci (pop)corny

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele României, Klaus Werner Iohannis, s-a deplasat în Statele Unite ale Americii (SUA), pentru a fi premiat, acum, în prag de...
Ultima oră
Pe aceeași temă