14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialTitus Corlățean, la DNA, în dosarul voturilor în diaspora

Titus Corlățean, la DNA, în dosarul voturilor în diaspora

UPDATE 19.54: Titus Corlățean a ieșit din sediul DNA după mai bine de patru ore de audieri. Fostul ministru a declarat că a răspuns la toate întrebările procurorilor.

Citește și: Ce a declarat Titus Corlățean la ieșirea din DNA

——-

Fostul ministru de Externe Titus Corlățean a ajuns, luni după-amiază, la sediul Direcției Naționale Anticuropție (DNA), pentru a fi audiat, ca martor, în dosarul voturilor din diaspora, la alegerile din 2014.  

Dosarul a fost deschis în urma plângerilor penale, pentru secții de votare din mai multe țări, între care: Italia, Franța, Spania, Marea Britanie sau Statele Unite. 

S-au ridicat documente de la Ministerul de Externe și de la Autoritatea Electorală Permanentă (AEP). 

În acest dosar, vor fi audiați și ambasadori, persoanele responsabile de secțiile de votare, precum și cei care au depus plângeri penale. Totodată, susțin sursele Rl, și Theodor Meleșcanu va fi audiat, în calitate de martor, întrucât s-au depus plângeri penale și pentru turul al doilea de scrutin. 

 Dosarul privind probleme la votul din diaspora, la alegerile prezidenţiale, a fost constituit iniţial pe rolul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică a Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), prin conexarea a şase dosare penale care au vizat plângeri legate de modul de desfăşurare a scrutinului. Faptele sesizate în plângeri sunt abuzul în serviciu, neglijenţa în serviciu şi împiedicarea exercitării drepturilor electorale.

La ambele tururi ale alegerilor prezidenţiale, din 2 şi 16 noiembrie 2014, românii din străinătate au ieşit la vot în număr record, însă în mai multe capitale europene, cozile au fost uriaşe, iar mii de oameni nu au mai putut vota.

Cele mai citite

Prezentarea „Cinematografia românească azi” susținută de cineastul Liviu Carmely și proiecția filmului „Povestea unui pierde-vară” la ICR Tel Aviv

Institutul Cultural Român a organizat și găzduit, în data de 18 aprilie, prezentarea „Cinematografia românească azi” susținută de cineastul israelian de origine română Liviu...

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...

Rusia – Ucraina, ziua 765: G7 se angajează să întărească apărarea aeriană a Kievului

Miniştrii de Externe ai statelor din G7 s-au angajat astăzi "să întărească mijloacele de apărare aeriană ale Ucrainei" împotriva atacurilor Rusiei, informează AFP.În comunicatul...
Ultima oră
Pe aceeași temă