7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialTrafic cu ȚIGĂRI din UCRAINA în România. Marfa era ascunsă într-o mașină...

Trafic cu ȚIGĂRI din UCRAINA în România. Marfa era ascunsă într-o mașină cu număr de Bulgaria

O persoană a fost reţinută la Suceviţa după ce a fost prinsă transportând ţigări de contrabandă în valoare de aproximativ 150.000 de lei, urmând a fi prezentată sâmbătă instanţei de judecată, informează Agerpres.

Potrivit unui comunicat remis de Biroul de presă al ITPF Sighetu Marmaţiei, poliţiştii de frontieră de la SPF Vicovu de Sus au identificat în trafic, pe raza localităţii Suceviţa, un autoturism Volkswagen ce tracta o maşină Chrysler, înmatriculate în Marea Britanie, respectiv Bulgaria, despre care se deţineau date privind folosirea lor la transportul ţigărilor de contrabandă. 

În momentul în care conducătorii auto au observat că echipajul poliţiei de frontieră se îndreaptă spre ei au virat pe un drum forestier unde au abandonat maşinile şi au încercat să fugă. 

Echipa operativă care s-a deplasat la faţa locului a depistat ascunse în pădurea din zonă trei persoane, toate domiciliate pe raza judeţului Suceava. În urma verificărilor, în autoturismul tractat au fost descoperite mai multe colete care conţineau ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 148.300 lei, ce au fost ridicate în vederea confiscării. 

Cele trei persoane sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă în formă agravantă, una dintre ele fiind reţinută pentru 24 de ore. În cursul zilei de sâmbătă, persoana în cauză va fi prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale şi luării măsurii de control judiciar. 

Autoturismele au fost indisponibilizate până la finalizarea cercetărilor.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...
Ultima oră
Pe aceeași temă